Lansare Sony A7 si A7R, noi obiective cu montura E, respectiv Sony Cyber-shot RX10

16 octombrie 2013 – Sony anunta astazi lansarea primelor aparate foto mirrorless full-frame α7 si α7R , respectiv a unui nou aparat foto model bridge, Sony Cyber-shot RX10

Sony α7R stabilește noi standarde în domeniul fotografiei digitale. Noua cameră mirroless, de mărimea unei palme, îmbină puterea de fotografiere cu portabilitatea, redefinind opțiunile creative în fotografia full-frame.

Ușor de manevrat și cu un aspect atractiv, noua cameră α7R este  un instrument fără compromis, conceput pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor avansați. Butoanele de control frontale și cele din spate, alături de un selector pentru controlul valorii de expunere permit ajustări intuitive în timpul încadrării subiectului prin vizorul electronic de înaltă rezoluție XGA OLED Tru-Finder sau pe ecranul LCD tip 3.0 rabatabil.

Senzorul de imagine full-frame Exmor CMOS de 35mm încorporează tehnologiile de concentrare a luminii și expansiune a fotodiodei și este  construit după un model “fără spații”, eliminând spațiile dintre pixelii adiacenți. Datorită densității ridicate de pixeli pe senzor,  se obține o  rezoluție impresionantă menținând zgomotul de imagine la un nivel minim.

Camera foto mirrorless full frame Sony a7R

Sony a7R mirroless

 

Noua camera foto Sony α7 oferă avantajele unui senzor full-frame de 35 mm și ale obiectivelor interschimbabile într-un corp cu adevărat compact. Fără să facă rabat de la calitatea imaginii, confortul fotografierii, funcționalitatea sau performanța autofocusului, camera foto Sony α7 oferă fotografii la o calitate impresionantă, care puteau fi realizate până acum doar cu camerele foto profesionale.

Noua camera foto Sony A7 construită din aliaj de magneziu are un design gândit special pentru o așezare confortabilă în palma utilizatorului. Butoanele frontale și cele plasate pe spate, impreună cu selectorul pentru controlul expunerii oferă posibilitatea unor ajustări intuitive în timpul încadrării fotografiilor atât prin vizorul XGA OLED Tru-Finder, cât și pe ecranul LCD rabatabil de tip 3.0.

 Camera foto mirrorless full-frame Sony α7Sony a7 mirrorless full frame

Sony pune la dispoziție o serie de obiective cu montură E care te ajută să obții cele mai bune imagini cu noile camere foto full-frame α7 și α7R cu obiectivele interschimbabile:

Carl Zeiss Vario-Tessar T* 24-70mm F4 ZA OSS Zoom Lens (model SEL2470Z)
Carl Zeiss Sonnar T* 35mm F2.8 Lens (model SEL35F28Z)
Carl Zeiss Sonnar T* 55mm F1.8 Lens (model SEL55F18Z)
Sony 28-70mm F3.5 – 5.6 OSS Zoom Lens (model SEL2870)
G Lens 70-200mm F4 OSS Telephoto Zoom Lens (model SEL70200G)
G Lens 70-200mm F2.8 G SSM II Telephoto Zoom Lens (model SAL70200GM2)

 Obiectivul Sony FE 24-70mm F4 ZA OSS Carl Zeiss Vario Tessar T*

obiective Sony montura E

 

Oferind o calitate ireproșabilă a imaginii, împreună cu rezistența la praf și umezeală într-un corp compact, noua serie FE de obiective full-frame cu montură E cuprinde două modele versatile cu zoom mid-range, două modele fixe luminoase Sonnar T* și un obiectiv G telezoom premium. Perfecte pentru noile camere α7 și α7R, obiectivele pot fi utilizate cu orice cameră foto sau video cu montură E, inclusiv pentru modelele NEX – 6 și NEX – 7.

Seria este completată de un adaptor de ultimă generație, ce permite fotografilor să utilizeze obiectivele full-frame cu montură A pe noile camere foto α7 și α7R. Totodată, gama de obiective cu montură A este completată cu modelul “Mark2” – versiunea îmbunătățită a obiectivului G de 70-200 mm cu luminozitate F2.8. 

Sony Cyber-shot RX10

Sony lansează Sony Cyber-shot RX10 – camera foto cu rază completă de acțiune

Noul model bridge Cyber-shot™ RX10 oferă puterea creativă a unui DSLR, fără să ai nevoie de obiective interschimbabile

Obiectiv cu lentile Carl Zeiss Vario-Sonnar T* de 24-200mm (echivalent 35mm) cu diafragma F2.8, la toate distanțele focale

  • Imagini detaliate, datorită senzorului cu iluminare din spate  Exmor R de 1 inci și rezoluției de 20,2 megapixeli
    Noul procesor BIONZ X de trei ori mai rapid asigură zone specifice de reducere a zgomotului de imagine

  • Detecție a contrastului rapidă, silențioasă și acurată prin Direct Drive SSM[i]

  • Înregistrare video Full HD (1920×1080 – 60p/25p[ii]) cu control  PASM și intrare profesională XLR pentru microfon extern

  • Vizor electronic OLED Tru-Finder de 1440k puncte și ecran LCD rabatabil tip 3.0 cu tehnologia WhiteMagic

  • Ieșire pentru televizoare 4K și suport pentru ecran TRILUMINOS

  • Conectare facilă cu smartphone-uri și tablete prin NFC și Wi-Fi

Sony RX10

sony RX10

Un grad ridicat de portabilitate nu înseamnă un compromis al calității imaginilor sau al specificațiilor creative  așteptate de obicei de la o cameră foto robustă. Noua Cyber-shot RX10, o cameră bridge cu design atractiv pentru amatorii DLSR, oferă imagini de înaltă calitate fără a mai fi nevoie de corpul robust al unei camere sau seturi de obiective diferite.

Obiectivul fix cu lentile Carl Zeiss Vario-Sonnar T* de 24-200mm (echivalent 35mm) și diafragmă F2.8 oferă aceleași nivele de claritate și performanță așteptate de la o colecție de obiective interschimbabile. Cu o rază de zoom extinsă, de la grandangular la telefoto, acesta devine partenerul perfect pentru fotografiile portret, peisaje, natură, cadre urbane și cele de interior. Capacitatea acestuia de a focaliza la distanțe mari, cât și la distanțe de 3cm, îl face ideal pentru fotografii de detaliu.

Diafragma maximă F2.8, indiferent de distanța focală, oferă mai multă luminozitate imaginilor decât o colecție de obiective interschimbabile. La fel de ușor precum permite fotografierea în spații slab luminate, fără a modifica setările ISO. Camera foto RX10 permite și fotografierea cu defocalizarea atentă a subiectului de fundal (efectul de bokeh), datorită diafragmei cu șapte discuri. Stabilizatorul optic asigură imagini clare, chiar și în cazul fotografierii din mână, la distanțe focale mari.

Sony Cyber-shot RX10 este ușor de manevrat și echipat cu opțiuni extinse de control manual, fiind familiar celor obișnuiti cu DSLR-urile. Obiectivul fix al camerei permite captarea unor imagini de calitate, asigurate de senzorul mare de imagine și de procesorul avansat BIONZ X, de trei ori mai rapid decât la modelele anterioare.

Caracteristica principală a modelului DSC-RX100 II, senzorul tip 1.0 Exmor R CMOS cu iluminare din spate și rezoluție de 20,2 megapixeli efectivi este de patru ori mai mare decât senzorul de imagine al unei camere compacte obișnuite. Procesorul BIONZ X îmbogătește calitatea imaginilor surprinse cu detalii uimitoare, reduce zgmotul pe zone specifice din cadru și elimină refracția luminii, pentru fotografii deosebite.

Noul mecanism Direct Drive SSM asigură autofocalizare mai rapidă, împreună cu senzorul Exmor R CMOS și procesorul BIONZ X. Opțiunea de blocare a autofocusului urmărește cu precizie subiectele aflate în mișcare, chiar dacă acestea dispar și reapar în cadru. Noua opțiune Eye AF asigură portrete clare, cu focalizare precisă, chiar dacă subiectul nu privește fix în cadru. În plus, utilizatorii au posibilitatea de a alege trei mărimi pentru zonele de AF. Această opțiune reduce riscul focalizărilor accidentale în cazul fotografiilor de close-up și macro.

Pasionații de înregistrări video se pot bucura de aceleași abilități impresionante ca în cazul fotografiilor. Folosirea obiectivului în modul grandangular permite înregistrarea video Full HD la aceeași calitate de excepție, pe toată suprafața surprinsă. Cadrele video pot fi înregistrate în formate de 50p (progresiv AVCHD) sau la o frecvență cinematică de 25 cadre pe secundă și control deplin în modurile P/A/S/M. Ieșirea HDMI permite vizualizarea conținutului pe un monitor extern sau pe alte dispozitive.

Sunetul înregistrărilor video este asigurat de posibilitatea reglării nivelului de sunet. Pentru o monitorizare mai atentă a sunetului, există o ieșire jack pentru microfon și căști. Kit-ul opțional de adaptare XLR-K1M permite înregistrarea video la nivel profesional, permițând chiar și atașarea unui microfon extern prin terminalul XLR.

Noul vizor electronic OLED cu o rezoluție de 1440k puncte, permite vizualizarea precisă a subiectului, plus un unghi larg de vedere, de aproximativ 33°. Pentru și mai multă libertate în compoziția cadrelor, ecranul LCD rabatabil de tip 3.0 echipat cu tehnologia White Magic™ permite o încadrare mai ușoară prin mișcarea ecranului sus sau jos.

Corpul ușor al camerei, construit din aliaj de magneziu, este rezistent la praf și umezeală, pentru utilizare fără compromisuri indiferent de mediu.

Modul intuitiv și ergonomic de folosire este îmbogățit de opțiunile de control care oferă un grad de flexibilitate caracateristic DSLR-urilor.

Apertura se deschide ușor la comutarea bruscă de la un mod de control la altul. În cazul ajustării manuale a aperturii, se va auzi un ”click” specific, atunci când focalizarea este corectă. Sau se poate face schimbarea și în modul silențios, mai ales când se filmează și nu se dorește deranjarea subiectului. Camera dispune de șapte butoane de modificare, plus un LCD de vârf, pentru confirmarea instantă a gradului de expunere sau a altor specificații cheie.

Imaginile de înaltă rezoluție pot fi afișate direct pe un ecran tv 4K. Compatibilitatea cu ecranele TRILUMINOUS oferă o paletă largă de culori bogate, naturale, capturate cu Cyber-shot RX10, ce pot fi vizualizate pe televizoarele BRAVIA.

Modulul Wi-Fi integrat permite conexiunea facilă printr-o singură atingere cu smartphone-urile Xperia™ sau Android, compatibile cu NFC, iar partajarea fotografiilor pe dispozitivele mobile sau pe televizoarele HD este mai ușor de realizat. Instalarea opțiunii PlayMemories Mobile Version 3.0 permite folosirea smartphone-ului ca telecomandă pentru cameră.

Opțiunile creative ale camerei se pot îmbogăți cu o gamă largă de accesorii compatibile de la Sony. Husa LCJ-RXE protejează camera de praf și lovituri. Înregistrările video vor avea un sunet clar dacă se atașează microfonul extern ECM-XYST1M. Subiectele pot fi luminate mai bine cu blitul extern HVL-F43M sau cu HVL-LEIR1 Video IR.

[products ids=125008315,125008314,125008312,125008317,125008319,125008318,125008316]

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.