F64 implineste 12 ani!

Pasii trecatorilor, sunetul scarii rulante, magazinul Unirea, 2 rafturi mici supra-incarcate cu obiective si aparate de fotografiat cu forme atipice… chiar ciudate. In spatele rafturilor, un om pasionat de fotografie, pe numele sau Marian Alecsiu raspundea cu zambet si caldura tuturor curiosilor care se opreau si studiau exponatele. Toate fac parte din tabloul de acum 12 ani al F64. Da, au trecut 12 ani pentru care va multumim! 

Aniversarea aceasta este a voastra, a tuturor celor care ne-ati acordat, candva, o clipa din agitatia orasului si ati intrat in universul nostru plin de.. aparate, tele-uri, acumulatori, umbrele.. de difuzie, trepiede si rucsacuri. Impreuna am ajuns aici si impreuna sarbatorim! 12 ani si multe surprize te asteapta pe data de 16 Octombrie la F64, magazinul dedicat pasiunii tale!  

Momentele faine vor fi atat in magazin cat si online. Focusul pe distractie incepe de la 18.00 cand te asteptam alaturi de gasca de prieteni sa te pozezi intr-o cabina… crazy photo booth am numit-o noi. Vei vedea la fata locului de ce 🙂

De la 19.00 te asteapta la F64 fotografi pe care ii admiri. Profesionistii vin la F64 asa ca pune-te pe studiat fotografii, proiecte si fii pregatit sa ii intrebi despre toate curiozitatile tale fotografice sau… nu: Vlad Eftenie, Andreea Retinschi, Mihai Stetcu, Aurel Rapa, Cristian Vasile, Radu Grozescu, Cristina Tinta. 

Vin la F64 pentru tine, pentru a-ti vorbi despre pasiunea lor si a ta. Ii vei gasi usor printre jucariile pentru oameni mari cu suflete de copii, atat la parter cat si la etaj. Tu trebuie doar sa fii acolo. Iata cateva cuvinte despre fiecare si, desigur, fotografii din portofoliul personal pentru ca, o fotografie face cat 1000 de cuvinte.

Vlad Eftenie – arhitect, fotograf amator, autor al metodei de investigare a orasului prin fotografie (publicata in 2010), lector UAUIM, face fotografie de strada, studiaza orasul si oamenii sai, sustine expozitii, prelegeri, conferinte, workshopuri de street&urban photo.

Cristina Tinta – s-a născut la 28 februarie 1984, în Târgoviște. A urmat  Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, însă pasiunea pentru fotografie a făcut-o să se apropie tot mai mult de acest domeniu. În prezent este redactorul șef al revistei online de fotografie FOTO4all. Este de asemenea co-autoarea unei serii de ebook-uri despre fotografie apărute în colecția FOTO4all – Ghiduri practice. A  publicat fotografii și articole în revistele din România și nu numai , tipărite sau doar online: Foto-Video digital (2008), Photo Magazine (2006 și 2009) ,Ziarul Financiar, World Photographers Summit, The Photo Paper, F-Stop, Your Local Guradian, 591photography blog.  A fost nominalizată și a câștigat o serie de premii la competiții precum: Black & White Spider Awards 2012, IPA (International Photography Awards) 2012, Photography Masters Cup 2012 – The Color Awards, Organisacion Astronomica Cantabra Constest, Fotogeografica, Astrofoto etc. A participat la numeroase expoziții personale sau de grup, atât în țară cât și în străinătate. În august 2013, a lansat cartea „De ce fotografia?”- Editura Filos, alături de Andrei Baciu și Dorin Bofan. Cristina Țintă nu are neapărat un crez fotografic, plăcându-i foarte mult să se joace, să experimenteze. Însă fotografia face parte din cine este, asta e stabilit.

Aurel Rapa si 2 dintre citatele sale: “Camera foto este doar un accesoriu… pasiunea, respectul şi imaginaţia sunt esenţa unei fotografii reuşite”. “Legendele spun ca fotografiile fura sufletul oamenilor. Eu, ca fotograf, dau suflet fotografiilor”. 

Andreea Retinschi – a terminat facultatea Guelph-Humber din Toronto cu dubla diploma in Studii de Comunicare si Imagine – Fotografie. A avut aparitii in reviste precum PhotoMagazine, FotoVideo, All Hollow, Viva, InStyle, Tabu. Locuieste impreuna cu bunica ei, aproximativ 10 pisici si un caine pe care il cheama Caine.  Lucrurile ei preferate: ploaia, designul interior, berea rece, replicile din Closer, cartofii prajiti dulci si baile cu spuma.

Mihai Şteţcu – Mishu pentru prieteni a inceput cariera in fotografie in orasul sau natal, Cluj Napoca. A lucrat ca foto-jurnalist pentru o serie de publicatii locale dupa care a acceptat provocarea Bucurestiului. In 2007 incepe colaborarea cu Red Bull, devenind fotograf oficial dupa un internship de 2 luni in Austria, la Fuschl – Red Bull Photo Files. Desfasoara proiecte fotografice alaturi de reviste si televiziuni importante din Romania.  Actiune, aventura, sport extrem… acolo unde se intampla se afla si Mishu, negresit. 

Radu Grozescu –  Primul contact cu fotografia l-a avut la varsta de 6 ani cand a primit cadou de la bunici un aparat Smena 8M. Nu a trecut mult pana s-a transformat in pasiune, care a dus la un laborator alb/negru apoi la aparate mai evaluate, Zenit si Praktica cu care a descoperit macrofotografia si ulterior obiectivele interschimbabile. Cu 6 ani înaintea exploziei aparatelor digitale Radu Grozescu a devenit fotograf independent şi a lucrat ca fotograf profesionist pentru clienţi comerciali şi pentru reviste.

“M-am bucurat de epoca în care pentru tipar se fotografia exclusiv pe diapozitive de format mediu cu flash-uri de studio şi am strâns o trusă Hasselblad cu care am lucrat câţiva ani, până la apariţia DSLR-urilor care au modificat peisajul fotografiei comerciale.Acum folosesc exclusiv aparatură Nikon, dar am prilejul să testez destul de des aparate şi obiective produse de alţi fabricanţi binecunoscuţi. În zona de fotografie comercială sunt specializat în fotografii de prezentare pentru companii. Alaturi de activitatea independenta, Radu Grozescu sustine cursuri, workshop-uri, seminarii de fotografie. 

Cristian Vasile in buletin dar majoritatea il stiu de Igu sau Feeder. A activat in multe domenii gen advertising, media, online, evenimente etc dar de cativa ani s-a focusat pe fotografie. Unul dintre proiectele sale cele mai cunoscute este Bucuresti Optimist, un loc pozitiv cu fotografii din jumatatea plina a oraşului. 

Gandeste-te ce ti-ai dori sa afli, ce intrebari le-ai adresa lui Vlad Eftenie, Aurel Rapa, Igu sau Andreea Retinschi? Posteaza-le aici sau pe pagina de event creata pe facebook. Invitatii nostri vor alege cele mai interesante intrebari si iti vor raspunde la aniversare, pe data de 16 Octombrie in magazin, incepand cu orele 19.00. Hocus-pocus-fotograficus! Sa inceapa sarbatoarea! f/1.4, f/2.8… f/64.. 12 ani! Vino alaturi de noi intr-o zi plina de surprize si zambete full-frame! 

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

  • 12 ani pentru o firma este aproape cat o viata de om. Ma bucur sa ati rezistat si stiu ca o sa mai rezistati mult si bine!

  • La multi ani! pacat ca capitala e asa departe de noi…, distractie placuta si suntem cu gandul alaturi de voi.

  • La multi ani ! Imi pare rau ca nu pot ajunge si eu in Bucuresti dar, va doresc distractie placuta si numai bine !

  • Sigur ca venim cu placere !
    AMR 2 zile 😀

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.