Nikon lanseaza D610 – un full frame cu obturator imbunatatit

8 octombrie 2013 – Nikon anunta astazi un nou aparat foto DSLR full- frame, la numai un an de la lansarea lui D600. Succesorul, Nikon D610 vine cu cateva imbunatatiri fata de cel pe care cel mai probabil il va inlocui, printre care:

  • White balance mai bun
  • Rata de rafala mai mare – 6 fps
  • Obturatorul imbunatatit
  • Un mod de declansare silentioasa

Specificatii tehnice Nikon D610

La capitolul specificatii tehnice, nu sunt mari diferente intre Nikon D610 si D600:

  • Senzor Full Frame CMOS de 24MP
  • Procesor de imagine Expeed 3
  • Ecran LCD de 3.2″
  • Filmare Full HD pana la 30 fps (1920×1080)
  • Corp de aliaj de magneziu si policarbonat, profejat la praf si umezeala
  • 2 sloturi pentru carduri de memorie SD
  • Acoperire 100% a cadrului in vizorul optic
  • Sistem AF si de recunoastere a scenelor in 39 de puncte
  • Compatibilitate cu sistemul Nikon CLS de iluminare

Nikon D610 este proiectat pentru fotograful avansat, gandit ca un aparat foto DSLR performant si solid, menit sa faca fata provocarilor fotografice in conditii dintre cele mai solicitante. Senzorul mare cu care este dotat aparatul inseamna inregistrarea de fotografii de calitate si in lumina slaba, datorita unei plaje de sensibilitati ISO de pana la 25600 (in mod extins). 

Asa cum eram deja obisnuiti de producatorul japonez, Nikon D610 va fi compatibil cu toate obiectivele foto cu montura F si va fi disponibil la F64 incepand cu luna octombrie 2013.

[products ids=125007972]

Alți fotografi au mai citit și:

11 Comments

  • Acesta a fost primul meu aparat foto si a fost genial. Acum ma gandesc la un model mai nou..

  • Se zvoneste ca va fi undeva la 6000 ron de black friday, STOC LIMITAT

  • Imi plac comentariile Dvs….in fond este vorba despre a avea sau a nu avea un aparat foto…Unii si-l pot permite azi,altii altadata,iar multi privitorisi cititori niciodata…toti cei care vor vedea un model nou,vor citi , vor judeca si , in functie de banii de care dispun vor lua , sunt sigur , decizia cea mai inteleapta…Am mai multe aparate printre care si un Sony… cu care "lucrez"… mi-e drag,imi place , dar mereu ma gandesc ca sa-l "imbunatatesc" … mereu apar modele noi….atata mi-am putut permite….pana la revolutie am avut si un aparat foto ZENITRA , (nu ZENIT) un aparat deosebit la aceea vreme…acvuma e istorie…e nefolosit de cel putin 15 ani…mi-e drag , il pastrez , il iau la privit,schimb obiectivele si…gata cu nostalgia….viata merge mai departe…totul e supus schimbarii , tehnologia isi spune cuvantul…de aceea nu trebuie aratat cu degetul niciodata niciun aparat foto…in el sunt momenbte din viata noastra…asa trebuie vazuta aceasta aparitie,,,Sa ne bucuram fiecare de momentele pe care le putem surprinde cu ceea ce avem , eventual sa le aratam si altora,daca este cazul si cu totii sa fim mereu mai ingaduitori , mai buni,mai prietenosi…pe sosele au loc si Ferari-uri si Dacii si BMW-uri….asa trebuie sa fie si cu aparatele foto….Succes tuturor posesorilor de aparate foto,indifernt de model,tip sau producator…

    • Dorian draga felicitari pt. cuvintele frumose… Ai multa dreptate… Sa-ti dea bunul Dumnezeu sanatate…

  • Dintre D600 si D610 am ales un D600 model SH cu ceva cadre la viata(7000) si trecut peste hup-ul uleiului…bafta.

  • Aveti dreptate domnule George Radu. Totusi, ramane intrebarea: Peste un an, cand sa zicem vreti sa schimbati aparatul pt unul nou, iar D600-le dvs nu va mai fi in garantie, cum veti convinge cumparatorul, ca aparatul dvs nu are probleme si sa va ofere acelasi pret ca si pe un D610 SH(care e acelasi DSLR, cuma ati spus si dvs).

    • Cand o sa-l vand il vand cu cat se va vinde, dar acum ca sa cumpar un D610 si sa dau D600 pe mai nimic chiar nu are rost. Aparatul sigur tine mai mult de 2 ani de zile la folosire si pana il ajunge timpul sa-l vand nu-mi mai pare rau ca-l dau ieftin.

  • Dar de ce iti pare rau pentru posesorii de D600, si de ce crezi ar vrea sa le vanda? Avand in vedere ca D610 e acelasi DSLR si problema cu praful e mai mult mica decat o face internetul sa para eu imi pastrez aparatul. De ce as vinde un aparat perfect bun sa-mi cumpar altul la fel?
    La fel a fost si cu Fuji X100. Vuia internetul ca are probleme cu diafragma si toata lumea era suparata ca vai are probleme dar daca te uitai atent era doar o persoana care raporta problema si inca 1000 care se lamentau ca vai ce fel au fost trasi in piept cumparatorii de X100.
    Si uite asa internetul face ca un defect real, nu neg asta, sa para mult mai rau decat este.
    Eu m-am bucurat de X100 iar altii se gandeau pe forumuri daca sa cumpere sau nu. Cu D600 stiam ca sunt probleme si cu toate asta l-am cumparat, altii inca se intreaba daca sa-l fi cumparat sau nu. Si da am avut probleme cu praful (pentru ca nu e ulei), a fost curatat gratuit si il folosesc de mai bine de jumatate de an… altii au pierdut timpul intrebandu-se daca sa-l cumpere sau nu.
    Si da o sa continuam sa le cumparam produsele. In plus cand apare urmatorul aparat foto nu inseamna ca modelul anterior nu mai este bun si trebuie neaparat vandut si inlocuit.

  • Ce pret piperat are :S
    Pana o sa am eu atatia bani pentru un aparat o sa mai treaca ceva vreme.

    • Va fi la un pret ~6000 de Black Friday, deci fii cu ochii pe el

  • Sincere pareri de rau pt posesorii de D600 care vor sa le vanda: ati primit multa stima de la Nikon. Continuati sa le cumparati produsele in continuare. Poate vor avea alt defect.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.