Apple reinventeaza fotografierea cu telefonul prin iPhone 5s

iphone

Majoritatea oamenilor, exceptandu-i pe cei care sunt orientati spre aparatele foto profesionale, adora sa faca fotografii cu telefonul mobil. Acestia sunt cei care imbina foarte bine utilul cu placutul, cum ar fi fotografia si restul activitatilor la care ajuta un smartphone, iar posesorii de iPhone nu au facut niciodata exceptie. Iata ca acum a venit momentul in care un telefon mobil a devenit cu adevarat rivalul aparatelor foto compacte (chiar daca deocamdata doar a celor entry-level). Faceti cunostinta cu noul iPhone 5s, disponibil si in Romania!

La fotografierea cu telefonul smartphone, dincolo de clasica numaratoare a megapixelilor, pana acum nu contau prea mult alte detalii din punct de vedere tehnic. Acestea reprezinta in mod normal baza de placare la achizitia de echipament foto-video  pentru un posesor de aparat foto (sau chiar un fotograf profesionist): dimensiunea senzorului, viteza de focalizare, obiectivul foto sau unghiul de cuprindere.

Iata ca odata cu lansarea iPhone 5s, unul dintre cele mai asteptate gadget-uri din 2013, lucrurile au luat o turnura cel putin interesanta. Aceasta evolutie este menita sa faciliteze si mai mult inregistrarea, editarea si partajarea fotografiilor sau clipurilor cu telefonul mobil. Citeste mai jos cum sta, din punct de vedere al camerei foto, noul Apple iPhone 5s:

Specificatii tehnice Apple iPhone 5s:

  • 8 milioane de pixeli (acelasi numar de MP ca in cazul lui iPhone 5) pe un senzor cu 15% mai mare – pentru comportament mai bun in lumina slaba
  • dimensiune mai mare a pixelului – 1.5 microni – deci imagini mai clare, cu mai multe detalii
  • diafragma maxima de f/2.2 – camera poate inregistra mai multa lumina
  • Lumina pentru fotografii compusa din 2 LED-uri, unul aramiu si unul alb, de tip True Tone flash – pentru imagini cu temperatura de culoare echilibrata, atunci cand lumina ambientala este calda spre exemplu, procesorul telefonului va calcula combinatia de intensitate necesara intre cele 2 LED-uri, pentru a obtine o imagine corecta din perspectiva balansului de alb
  • Focalizare automata de pana la 2 ori mai rapida, datorita noului procesor de imagine (ISP), inclus in “creierul” lui iPhone 5s, procesorul quad-core A7
  • Fotografiere in rafala de pana la 10 cadre pe secunda
  • Fotografie panoramica realizabila mai rapid cu 50% decat la iPhone 5 (30 de imagini pe secunda!), cu calibrare automata a expunerii in timpul fotografierii, pentru a reda corect atat zonele mai luminoasa cat si pe cele intunecate
  • Inregistrare de clipuri slow-motion, cu pana la 120 fps in modul 720p – pentru filme cu incetinitorul, foarte util in fotografie sportiva sau de actiune

Dincolo de caracteristicile tehince, Apple a dotat noul iPhone 5s (prin upgrade-ul de soft la iOS 7) cu o aplicatie de camera regandita. Aceasta camera foto permite atat selectarea modurilor de fotografiere/filmare, cat si aplicarea unor filtre creative built-in, pentru un plus de exprimare artistica. Aplicarea filtrelor foto direct din camera, sau mai degraba din telefon, permite incarcarea rapida a imaginilor pe site-urile de socializare sau in iCloud.

De acum inainte se pare ca orice pasionat de fotografie care pana acum ar fi fost clientul perfect al unui aparat foto compact o sa isi gasesca un nou dispozitiv preferat cu care sa se “joace”. Mai ales ca la iPhone 5s ai o gama de culori din care sa alegi, ca la majoritatea aparatelor foto compacte.

Utilizatorii ar putea sa uneasca experienta de a cauta un nou smartphone cu cea a satisfacerii nevoilor fotografice, fie ele pornite din pasiune sau pura necesitate, sprijinind la nasterea unei noi generatii de fotografi.

[products ids=125007690,125007689,125007686]

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

  • Da numai ca Apple nu produce nici macar un surubel toate componentele sant creatia altora.

  • Incetati sa mai asociati cuvantul "reinventeaza" cu Apple. Apple nu a reinventat nimic in ultima vreme. Prostii reinventate, da, dar nimic mai mult. Sa lasam iphone-urile pentru americanii care nu stiu sa faca diferenta intre un ipad mini si un iphone 5.

  • Mă întristez când văd titluri ca: "Apple reinventează fotografia mobilă" şi Nokia nu îşi primeşte atenţia meritată pentru Lumia 1020. Un senzor de 1/1.5", 41MP şi flash xenon.

  • he new iPhone 5s runs on a new Apple A7 SoC that utilizes a 64-bit processor. This new CPU turns out to be a dual-core unit clocked at 1.3GHz and uses the latest ARM v8 64-bit cores. Apple's new cores are called Cyclone and the whole SoC is manufactured by Samsung on its 28nm High-K Metal Gate (HKMG) process.
    http://www.gsmarena.com/iphone_5s_specs_revealed_arm_v8_cpu_powervr_series_6_gpu-news-6849.php
    nu are quad core 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.