Sony lanseaza a3000, NEX-5T si noi obiective E

Sony lansează a3000 – prima camera mirrorless cu montură E de la Sony și body tip DSLR
Senzor APS-C Exmor™ de 20.1 megapixeli efectivi oferă imagini de calitate profesională și filmare video Full HD
Vizorul electronic Tru-Finder permite încadrarea clară a scenelor
Compatibilitatea cu 18 modele de obiective cu montură E permite creativitate fără limite
Noua camera Sony a3000 oferă calitatea imaginilor, versatilitatea artistică și modurile de control manual specifice unui DSLR într-o cameră ușor de manevrat, cu obiective interschimbabile.
Sony a3000 este ușor de folosit și oferă o gamă largă de funcții creative. Vizorul electronic permite încadrarea perfectă a scenelor, iar design-ul modern al camerei oferă un plus de confort, stabilitate și siguranță în mâinile utilizatorului.
 
Corpul camerei are un design ergonomic și modern 
 
Calitatea imaginilor este un punct revoluționar, a3000 fiind dotată cu un senzor Exmor APS HD CMOS, de 20.1 megapixeli efectivi. Compatibilitatea camerei cu 18 modele de obiective cu montură E este secretul imaginilor la cele mai înalte standarde, fie că este vorba fotografii portret, urbane sau panorame impresionante.
 
Clipurile FULL HD pot fi realizate la alegere în formatul 50i sau 25p. Senzorul APS-C captează o cantitate mai mare de lumină, reducând astfel nivelul de zgomot din imagini, în cazul fotografiilor și filmărilor de interior, la apus sau în zone slab luminate.

Vizorul electronic Tru-Finder, cu ecran luminos și acoperire 100%, transformă încadrarea scenelor într-o plăcere – exact ca un DSLR de top. Ecranul electronic oferă o varietate de informații suplimentare, inclusiv liniile de încadrare pentru scene. De pe ecran nu lipsesc nici setările pentru gradele de expunere sau previzualizarea scenelor.
Prin intermediul tehnologiei Multi Interface Shoe™ se pot alege funcții de fotografiere suplimentare. Cu ajutorul blitz-ului HVL-F43M, cu tehnologia unică Quick Shift Bounce de la Sony, se pot crea efecte de lumină surprinzătoare, fără umbre supărătoare. Cu microfonul ECM-XYST1M Stereo Microphone se pot face înregistrări foarte clare ale vocilor, iar cu ajutorul blitz-ului HVL-LEIR1 Video IR se pot obține imagini luminoase, chiar și în cele mai slab luminate locuri.
Fotografii mai creativi au la o dispoziție o gamă largă de efecte artistice. Modul Picture Effect oferă o paletă de 15 efecte artistice, printre care Retro Photo, Miniature și Partial Colour. Funcția Auto Object Framing decupează automat formatele corecte pentru fotografia de portret, close-up sau chiar și a subiectelor în mișcare, pentru rezultate mai profesioniste.
Camera Sony a3000 este compatibilă cu 18 modele de obiective Sony și Carl Zeiss cu montură E, inclusiv două obiectice de conversie și noul obiectiv SEL50F18 dedicat fotografiei de portret , oferind creativitate fără limite. Pot fi alese modele de teleobiective, obiective grandangulare, macro sau cu zoom versatil, pentru orice stil preferat de fotografiere.
Noul obiectiv Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS este un obiectiv cu zoom mediu, versatil, dotat cu un stabilizator de imagine încorporat, pentru fotografii mai precise, fără trepied. Este primul obiectiv  G Lens™ compatibil cu camerele foto cu montură E. Noul obiectiv E PZ 18-105mm F4 G OSS este un obiectiv versatil premium, cu stabilizator de imagine încorporat, care permite acționarea silențioansă a zoom-ului, potrivit filmărilor Full HD sau fotografiilor statice.
Noul Sony a3000 cu obiective interschimbabile de la Sony va fi disponibil pe piața din Europa din luna septembrie 2013.
 
Specificații tehnice

  ILCE-3000
Compatibilitate obiective Obiective cu montura tip E. Compatibil și cu modelele cu montura A, prin intermediul unui adaptor opțional
Senzor imagine Senzor APS-C (23.5 x15.6 mm) Exmor™ APS HD CMOS cu 20.1 megapixeli efectivi
Procesor  Procesor imagine BIONZ™
Sensibilitate ISO ISO 100 – 16000
Vizor electronic Tru-Finder cu 201,600 puncte și cadrare 100%
LCD 7.5cm (3.0-type) LCD cu rezoluție 230k
Înregistrare video HD  AVCHD 50i/25p
Sistem focalizare Detectare Live View Contrast cu AF (25-point Multi AF
area/Centre/Flexible Spot/Tracking Focus); DMF (Direct Manual Focus); funcție Peaking și asistență MF
Sistem centralizare Mod 1200-zone multi-pattern; Mod centre weighted; Mod spot
Funcții Picture Effect  11 moduri, 15 efecte(Toy Camera, Pop Colour, Posterisation, Retro Photo, Soft High-key, Partial Colour, High Contrast Monochrome, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature, Watercolour, Illustration)
Alte specificații TRILUMINOS Colour; Face Detection; Smile Shutter; Auto Object Framing; Auto HDR; Handheld Twilight Mode; Sweep Panorama; Anti Motion Blur Mode; built-in flash
Autonomia bateriei  Cu Tru-finder: aprox. 460 cadre (standard CIPA )
Cu LCD: aprox. 470 cadre (standard CIPA )
Dimensiuni (WxHxD) Aprox. 128.0 x 90.9 x 84.5 mm (CIPA compliant)
Accesorii  Patină universală, adaptor multi terminal
Greutate (cu bateria și cardul de memorie) Aprox. 411 g
Greutate (doar corpul) Approx. 353 g
Accesorii suplimentare Adaptor AC-UB10, Baterie NP-FW50, cablu Micro USB, curea de umăr,obiectiv Standard Zoom (E 18-55mm F3.5-5.6 OSS)

 
Sony NEX-5T, camera foto compactă pentru fotografiere inteligentă și partajare wireless a imaginilor
NEX5T_wSELP1650_1_BK
NFC pentru o conexiune Wi-Fi mai ușoară1,2; funcția Smart Remote Control pentru fotografierea cu ajutorul smartphone-ului
Senzor Exmor™ APS HD CMOS mai mare pentru imagini la o calitate superioară și filmare Full HD, într-un corp ultra-compact
Funcția Hybrid AF permite o focalizare automată precisă 
Funcții suplimentare prim aplicațiile PlayMemories Camera Apps™
Noua camera Sony NEX-5T oferă posibilitatea realizării fotografiilor la calitate profesională, permițând în același timp partajarea wireless a fotografiilor realizate. Dotată cu un design compact, noua cameră nu face rabat de la calitate, integrând un senzor mai mare.
NEX5T_wSELP1650
Fiind perfect dimensionată pentru a încăpea în orice buzunar, aceasta reprezintă partenerul ideal pentru fotografii ce își doresc cadre la calitatea unui DSLR însă cu o cameră foto compactă ce oferă un larg set de opțiuni de control.
Sony NEX-5T reprezintă prima cameră foto Sony cu obiective cu montură E interschimbabile ce integrează funcția  HYPERLINK “http://www.sonymobile.com/gb/support/faq/xperia-s/wireless-networks/what-is-nfc-1/” NFC, oferind utilizatorului posibilitatea de partajare rapidă a imaginilor și materialelor video pe smartphone-uri și tablete cu Android. Mai mult, camera foto poate fi controlată de la distanță mulțumită aceleiași tehnologii. Opțiunea Smart Remote Control permite realizarea unei fotografii utilizând smartphone-ul drept telecomandă – fiind ideală pentru poze de grup.
Senzorul generos APS-C de 16.1 megapixeli efectivi poate capta mai multă lumină în comparatie cu senzorii mici existenți în alte camere foto compacte. Astfel, vor rezulta cadre la calitatea DSLR și materiale video în format Full HD, cu un zgomot de fundal redus, camera foto fiind ideală pentru surprinderea scenelor de amurg și interioarelor slab iluminate.
Funcția Advanced Fast Hybrid AF combină focalizarea automată bazată pe detecția fazei cu focalizarea automată bazată pe detecția contrastului, asigurând o precizie superioară. Astfel, portretele, precum și scenele urbane surprinse vor fi întotdeauna perfecte.
Realizarea de autoportrete este acum mai ușoară mulțumită ecranului LCD rabatabil, care se poate înclina la un unghi de 180°. Funcția Auto Portrait Framing permite decupajul automat al autoportretelor, pentru rezultate cât mai spectaculoase.
Fotografii profesioniști beneficiază de asemenea de o suită de funcții menite să le respecte fidel viziunea artistică. NEX-5T oferă o flexibilitate crescută mulțumită rotiței de control dedicate și butonului Fn programabil.
Noile aplicații PlayMemories
Există tot mai multe aplicaţii PlayMemories Camera Apps ce pot fi descărcate pentru a adăuga funcţii noi şi distractive aparatului NEX-5T. Acestea sunt oferite spre descărcare gratuit sau contra cost, reprezentând o modalitate excelentă de obținere a unor efecte de imagine impresionante sau a unor aplicaţii utile care să diversifice opţiunile creative.
Noua aplicaţie Lens Compensation permite cunoscătorilor să aplice corecţii de imagine subtile în funcţie de tipul de obiectiv folosit la realizarea fotografiilor. Nivelul de corecţie poate fi ajustat şi va ameliora efectul de vignetare, aberaţiile cromatice sau distorsiunile tip barrel sau pincushion.
Aplicaţia Smart Remote Control, ajunsă acum la Versiunea 2.0, adaugă posibilitatea controlului focalizării automate direct de pe ecranul smartphone-ului sau tabletei utilizate (necesită instalarea celei mai recente versiuni a aplicaţiei PlayMemories Mobile). Acum puterea de a ajusta imaginea este şi mai mare datorită faptului că modificările de compensare EV, diafragmă, timp de expunere, ISO sau balans de alb pot fi efectuate de la distanţă prin printr-o simplă atingere. Mai mult, funcţia MF Assist permite verificarea cu precizie a focalizării portretelor sau cadrelor macro, imaginea fiind transpusă clar pe ecranul mare al tabletei sau pe cel al telefonului.
Funcția Direct Upload a ajuns de asemenea la Versiunea 2.0 şi permite transferul fotografiilor către reţelele sociale prin intermediul oricărui hotspot Wi-Fi3. Instalarea add-on-ului Flickr permite acum încărcarea fotografiilor direct pe Flickr.
Noi accesorii
Colecţia de accesorii opţionale oferă protecţie şi stil aparatului foto. Creat exclusiv într-o paletă de culori ce se asortează cu NEX-5T şi NEX-5R, LCJ-EBA este un toc subţire şi uşor ce permite folosirea fără dificultăţi a funcţiei NFC oferite de aparatul NEX-5T. Geanta de transport LCS-BBK încape cu uşurinţă într-o geantă de călătorie. Geanta de transport LCS-EMJ deţine o secţiune expandabilă cu ajutorul unui fermoar, care permite stocarea aparatului împreună cu un obiectiv montat de dimensiuni mai mari. Încărcătorul BC-QM1 poate încărca rapid acumulatorii celor mai recente modele α şi Handycam® şi oferă de asemenea alimentare prin USB pentru smartphone. Kit-ul de accesorii ACC-PFW1 conţine folia de protecţie a ecranului PCK-LS1EM ce ţine amprentele departe de ecran, filtrul multistrat (MC) VF-405MP (diametrul 40.5mm) şi un acumulator NP-FW50.


Noul sistem de camera foto compactă cu obiective interschimbabile NEX-5T va fi pus în vânzare începând cu luna septembrie 2013.
1 Pentru smartphone-uri sau tablete cu sistem de operare Android, versiune 4.0 sau mai nouă, compatibile NFC.  
2 Transferul de imagini de la smartphone-uri/tablete fără NFC către PC-uri sau televizoare necesită o conexiune Wi-Fi.  
3 Funcția Direct Upload este compatibilă cu Flickr, cu suport pentru mai multe servicii în viitor. Rețelele sociale pe care poate fi efectuată încărcarea de fotografii diferă în funcţie de regiune.
Specificații produs

NEX-5T
Model Cameră foto digitală cu obiective interschimbabile
Compatibilitatea cu obiective Sistem de obiective cu montură E. Pot fi utilizate și obiectivele cu montură A, împreună cu adaptorul opțional (AF continuu în cazul   utilizării LA-EA2)
Senzor de imagine Senzor Exmor™ APS HD CMOS tip APS-C (23.5 x15.6 mm) cu 16.1 megapixeli efectivi
Procesor Procesor de imagine BIONZ™
Sensibilitate ISO  ISO 100 – 25600 (pentru fotografii)
Înregistrare video HD  Full HD AVCHD Ver. 2.0 conform / MPEG-4 AVC/H.264; MP4;
până la 1920 x 1080 50p
Ecran TFT (Xtra Fine LCD) tip wide de 7,5cm (3″) cu rezoluție de 921.000 puncte; se înclină în sus la aprox. 180 de grade, în jos la aprox. 50 de grade; panou tactil sensibil la presiune
Zoom digital Clear Image Zoom: aprox. 2x (pentru fotografii)
Smart Zoom: aprox. 1.4x/2x (pentru fotografii)
Digital Zoom: aprox. 4x (pentru fotografii / filme)
SteadyShot™ INSIDE Stabilizare optică a imaginii disponibilă pentru obiective cu montură E selectate
Sistem Autofocus  Fast Hybrid AF (AF cu detecția fazei/AF cu detecția contrastului); 99 puncte(AF cu detecția fazei) / 25 puncte (AF cu detecția contrastului);
Tracking Focus
Modul Picture Effect 11 tipuri (15 variații): Posterisation (Colour, B/W), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (R,G,B,Y), High Contrast Monochrome, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature
Fotografiere continuă Până la 10 cadre pe secundă (în modul Speed Priority Continuous)
Autonomia bateriei (fotografii) Aprox. 330 de cadre (standardul CIPA)
Alte caracteristici Auto Portrait Framing și Self-Portrait; Face Detection și Smile Shutter; Superior AUTO; Sweep Panorama (2D); Auto HDR; DRO; Hand-held Twilight; Creative Styles; Photo Creativity; Wi-Fi; USB Charge; Aplicații PlayMemories Camera (în țări selectate); NFC
 
Media Memory Stick PRO Duo/ Memory Stick PRO-HG Duo/Memory Stick XC-HG Duo; card de memorie SD/SDHC /SDXC
Dimensiuni Aprox. 110,8 mm × 58,8 mm × 38,9 mm (excluzând proeminențele)
Greutate Aprox. 218g (cadru)
Aprox. 276g (cu baterie și Memory Stick PRO Duo)
Software PlayMemories Home™, Image Data Converter SR Software

 
Sony lansează noi obiective cu montură E
Obiectivele cu zoom Carl Zeiss și Sony G™ măresc numărul de opțiuni pentru utilizatorii de camere foto cu montură E 
Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS – obiectiv zoom compact cu stabilizare destinat utilizării zilnice 
E PZ 18-105mm F4 G OSS – primul obiectiv din seria G cu montură E – zoom puternic și focalizare fluentă
Obiectivul pentru portrete E 50mm F1.8 – acum disponibil și în variantă neagră
Gama de obiective foto interschimbabile cu montură E se diversifică cu trei noi modele menite să ofere o diversificare a opțiunilor de calitate a imaginii.
Zoom-ul versatil standard Carl Zeiss este însoțit de primul obiectiv tip G destinat camerelor foto cu montură E, dar și camerelor video digitale cu obiective interschimbabile. Împreună cu opțiunea de culoare neagră a obiectivului E 50mm F1.8 destinat portretelor, numărul total de obiective cu montură E se ridică la 18 (incluzând 2 obiective de conversie).
Noua gamă de obiective este ideală pentru utilizarea împreună cu aparatele foto mirrorless NEX-3,  NEX-5, NEX-6 și NEX-7  dar si cu NEX-VG900E1 și camera video digitală full HD  NEX-VG30EH.
Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS (SEL1670Z)
Utilizatorii de camere foto ce folosesc obiective cu montură E interschimbabile pot experimenta obiectivul cu zoom Carl Zeiss integrat într-o cameră foto compactă, ușor de transportat. O rază de acțiune a zoom-ului de 4x (24-105mm în echivalent 35mm full-frame) transformă SEL1670Z în dispozitivul ideal pentru utilizare în orice situație, de la peisaje și portrete, până la instantanee.
Contrastul și rezoluția impresionantă la toate setările de zoom reprezintă un semn distinctiv al acestui obiectiv portabil. Tehnologia avansată de lentile asferice (lentile AA) combină o lentilă AA și trei elemente asferice normale, reducând astfel dimensiunea și greutatea obiectivului, fără să sacrifice calitatea imaginilor. Renumitul strat T*, specific tehnologiei Carl Zeiss, reduce efectul de strălucire, precum și reflexiile, totul pentru o reproducere naturală a culorilor.
Spre deosebire de obiectivele zoom de buget redus care micşorează diafragma pe măsură ce distanţa focală este crescută, dimensiunea maximă a diafragmei rămâne F4 la orice distanţă focală. Acest fapt reduce nevoia unei valori crescute a ISO pentru distanţe focale mari şi permite folosirea unui timp de expunere redus pentru a surprinde cu claritate subiectele aflate în mişcare. O îmbunătăţire suplimentară este diafragma circulară ce permite obținerea unui efect bokeh foarte fin şi plăcut în zonele de fundal.
Sistemul de stabilizare optică a imaginilor de la Sony, permite realizarea imaginilor mai clare, chiar și în cazul fotografierii la viteză mai lentă sau a iluminării slabe.
Performanțele optice sunt completate de construcția premium specifică Carl Zeiss, un finisaj metalic elegant, pentru un aspect exterior plăcut și o senzație distinctivă.
E PZ 18-105mm F4 G OSS (SELP18105G)
Sony prezintă primul obiectiv de tip G, creat special pentru camerele cu montură de tip E și camerele de filmat cu obiective interschimbabile.
SEL18105G_A-1200
Modelul SELP18105G acoperă o arie generoasă pentru un zoom 5.8x – echivalent cu distanța 27-157.5mm (conform echivalentului full frame de 35mm) – ideal pentru fotografia de călătorie și fotografia generală.
Design-ul optic al SELP18105G este generat de modelele anterioare de obiective cu montură G. Două elemente ED de sticlă sunt combinate cu trei elemente asferice pentru o rezoluție ridicată și contrast puternic pentru întreaga zonă de acoperire a zoom-ului. Distorsiunile și aberațiile cromatice sunt minimizate, pentru o randare de efect a imaginilor, indiferent de distanța focală. Apertura circulară permite obținerea efectului profesionist de bokeh, indiferent că fotografiezi sau filmezi Full HD.
SEL18105G_B-1200
Acest obiectiv premium pentru uz general este dedicat în special filmărilor Full HD. Tehnologia dezvoltată pentru Handycam® asigură filmarea cu autofocus și schimbarea fluidă a zoom-ului, silențios, fără a deranja subiectul filmat.
Obiectivul permite un control foarte bun al zoom-ului, printr-un switch aflat pe partea laterală a obiectivului. Pentru un control mai bun, focalizarea independentă și schimbarea inelelor de zoom permit ajustarea manuală a focalizării, în timpul schimbării zoom-ului. Lungimea obiectivului rămâne neschimbată pe durata acestor schimbări, pentru o manevrare confortabilă a camerei.
Ca și noul  SEL1670Z, modelul  SELP18105G menține o deschidere constantă de F4 a aperturii, pentru un grad ridicat de iluminare, indiferent de setările de zoom. Stabilizatorul de imagine reduce efectele de mișcare în cazul fotografierii din mână, chiar și în condiții de iluminare slabă sau de schimbare a distanței focale.
SEL1670Z_A-1200
E 50mm F1.8 (SEL50F18)
SEL50F18_A_BK-1200
Obiectivul fix cu montură tip E de 50mm F1.8 este disponibil acum și în varianta de culoare neagră, pentru a se asorta cu camerele cu montură E și obiective interschimbabile. Acest model cu apertură largă este ideal pentru fotografiile de portret și efect de defocalizare a fundalului (bokeh). Stabilizatorul de imagine încorporat reduce efectele de mișcare a imaginilor chiar și în condiții de iluminare slabă. Autofocalizarea se face lin, silențions, fără a deranja subiectul, indiferent că este fotografiat sau filmat Full HD.
Noile modele de obiective cu montura E SEL1670Z, SELP18105G și  SEL50F18 vor fi disponibile în Europa din octombrie 2013.
1 Camera NEX-VG900E realizează automat schimbărea la modul APS-C, când are obiectiv atasat. 
Specificații tehnice

Model  Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS [SEL1670Z] E PZ 18-105mm F4 G OSS [SELP18105G]
Format  E-mount (APS-C) E-mount (APS-C)
Distanța focală echivalentă în format 35mm  24-105mm 27-157.5mm
Unghi de vedere (APS-C) 83°-23° 76°-15°
Apertura minimă F22 F22
Număr de discuri pentru apertura 7 (apertură circulară) 7 (apertură circulară)
Configurație lentile  
(grupare / elemente)
12 – 16 12 – 16
Stabilizator imagine  Optical SteadyShot® Optical SteadyShot®
Distanța minimă de focus 0.35m 0.45m
Capacitate maximă de mărire 0.23x 0.11x
Diametru filtru 55mm 72mm
Dimensiune (lungime maximă)  66.6 x 75mm 78 x 110mm
Greutate 308g 427g
Lentile   ALC-SH127 ALC-SH128

[products ids=125007308,125007309,125007310,125007312,125007311]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Why people still use to read news papers when in this technological world everything is accessible on net?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.