Review 6D

6D este cel mai nou fullframe, si pot spune ca au reusit performanta de a depasi 5D Mk II, care dupa parerea mea este cel mai accesibil fullframe, dar din pacate nu se mai fabrica. Avand urmatoarele caracteristici: ISO 100-25600 expandabil 50-102400 propulsat de senzorul CMOS FullFrame (36mm x 24mm) cu o rezolutie de 20.2 MPx, o rafala de 4.5 si posibilitatea de a fotografia in modul silentios prin metoda “Mirror lock-up” in rafala. Cu un body de dimensiuni foarte apropiate de DSLR-urile entry-level dar cu un body rezistent si cu materiale de calitate si foarte bine finisat face parte din categoria Dslr Profesional. Pentru ca nu puteam face diferenta foarte bine dintre un Fullframe de un APS-C, am cerut in teste si un obiectiv Canon 17-40 f/4 L USM, pentru a vedea unghiul foarte mare de cuprindere. Pe sensorul APS-C, 18mm devine 28.8mm deoarece se aplica factorul de crop de 1.6 la Canon. La Fullframe nu se aplica nici un crop iar focala de 17mm este foarte wide, bun pentru fotografia de arhitectura, panorama si etc.

O imbunatatire sesizabila ar fi ISO-ul care are o valoare mult mai mare si mai putin “zgomotos” fata de 5D Mark II.

Wireless-ul si GPS-ul sunt doua atuuri cu care vine acest dslr, faptul ca poti lega smartphone-ul prin wireless de aparat si poti declansa la distanta vizualizand in acelasi timp pe ecranul telefonului liveview-ul dslr, sau folosind functia GPS pentru a imprima in EXIF-uri locatia unde au fost facute pozele.

Un dezavantaj ar fi faptul ca nu are 2 sloturi de card.

Un grip excelent in mana chiar si cu teleobiective montate. Senzatia de confort data de materialele de calitate folosite pentru fabricarea body-ului.

Eu am testat 6D-ul pe filmare fara alte accesorii, decat un trepied cu cap video. Pot spune ca am ramas placut surprins de calitatea imagini si multitudinea de setari.

Pentru acest portret am folosit un 50mm f1.8, cu urmatoarea setare: F-stop f/8, Exposure time 1/320, ISO speed 800.

Ierusalim, zidul Templului
Ierusalim, zidul Templului

IMG_9918

Cu un iso-800 am realizat poza de mai jos. Din punctual meu de vedere nu este “zgomotoasa” deloc. 

IMG_0425

Cu soarele in fat, la crepuscul am reusit sa echilibrez oarecum lumina de pe subiect cu cea de afara, avand chiar soarele in cadru.

IMG_0440

IMG_0434

Deci daca ar fi sa aleg intre 5D mkII si 6D , as alege 6D fara sa ma gandesc prea mult.

Echipament utilizat:
[products ids=125001852]

Alți fotografi au mai citit și:

9 Comments

  • nu se compara 6d cu 5dii la senzor si iso
    il am de juma de an si e super
    adus de afara la pret f bun cu 24-105
    am si fixe si aparatul e ff bun cu mult peste 5dii fiind si mult mai nou ca tehnologie
    deci nu mai aberati cu comentarii care nu il aveti !

  • “Ei sa fim seriosi canon 5d mark II din punct de vedere al senzorului ramane fruntas in continuare si aici ma refer la calitatea si obtinerea detaliilor”
    Cuvinte scoase din dos, total neconform realității.
    Un senzor mai vechi cu un număr de ani nu are cum să fie mai bun. DxOMark cataloghează senzorul 6D-ului drept mai bun decât orice din seria 5D.

  • Ar fi interesant un review pt. cel cu wi-fi si gps. M-ar interesa durata de viata si cum functioneaza live view-ul pe smart phone.

    • Salut Dan! Relativ la dirata de viata (probabil te referi a bateriei) este foarte ok poti face lejer 700 de cadre poate chiar mai bine. Relativ la wifi si gps… n-am folosit GPS-ul, in schimb am folosit functia de wifi in loc de remote control si merge foarte bine, are lag foarte putin in live view, e normal sa aiba. Ai control la aperture, shutter speed, ISO, focus zone si poti sa accesezi/salvezi pozele direct de pe telefon. Per total, in calitate de developer zic ca se misca bine aplicatia de la Canon.

  • Ei sa fim seriosi canon 5d mark II din punct de vedere al senzorului ramane fruntas in continuare si aici ma refer la calitatea si obtinerea detaliilor.In ceea ce priveste dimensiunea lui 6d este mult mai mare decat un entry lever.Ramane la categoriia semiprofesionala alaturi de 7d.60d si 70d.Daca 6d-ul este pro.,atunci 5d m3 si 1dx,ce mai sunt?poate ozn-uri.Dar mai bine sa lasam fotogfrafiile sa vorbeasca

    • Ionele, pune mana pe un 6D…ca sigur nu ai pus …lucreaza cu el si dupa aceea comenteaza aici !

    • :)) Am trecut de la 5Dmk2 la 6D din motivul ca 5Dmk3 e cam scump pt. mine.
      Am vazut difereta din primele cadre, in special pe lumina slaba, in favoarea 6D. Deci mister ionel…mai testeaza sau macar citeste pana sa-ti dai cu parerea…ca poate te crede cineva.

      • Prietene asta care ai scris articolul , vad ca va luati toti de Ionel dar tu te uiti la fotografiile tale care leai facut ? Ti se par mai speciale ca alea facute cu o compacta buna 🙂

  • No offence dar sună a review tradus cu Google Translate… sau autorul nu stăpânește prea bine dulcele grai românesc. Totuși, nu editează nimeni materialele înainte de publicare? Pare sub standardele de excelență cu care m-au / ne-au obișnuit cei de la F64.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.