Expozitie cu fotografii alb negru de iarna din Bucuresti

Ne pregatim de editia a treia a expozitiei “Ger in arsita verii”. Desi anul acesta nu a prea fost zapada, sigur vom gasi o fotografie buna pentru expozitie!

Designul expozitiei realizat de catre Doc Comm iar fotografiile alb negru vor aduce racoarea mult dorita, ne vor aminti de zilele geroase de iarna.

Expozitia va fi pe gardul Muzeului Municipiului Bucuresti. Este un prilej minunat si o mandrie de a expune intr-un loc cu vizibilitate foarte mare. De a arata bucurestenilor fotografiile noastre.

Fotografiile expuse vor fi alese de un juriu deosebit:

Ozolin Dusa
Dan Moruzan
Nina Mihaila
Iar Mirela Momanu este curatorul minunat al acestei expozitii.

Daca vrei sa participi, te rog sa trimiti maxim 3 fotografii in format jpg, latura mare minim 4.000 pixeli Mirelei Momanu (mirela@orasul.ro) pana pe 14 iulie. Atentie pentru fotografii mai mari de 10 MB te rog sa le trimiti prin www.wetransfer.com sau alt site de trimis fisiere mari. Fotografiile trebuie sa aiba numele: nume-prenume fotograf-x.jpg (x de la 1-3)

Juriul va alege cele mai bune fotografii.

Taxa de participare, numai pentru cei care vor expune, este de 70 de lei.

Conditii ce trebuiesc indeplinite de fotografie pt a fi trimise:

– Sa fie din Bucuresti
– Sa fie cadre de iarna
– Sa fie editate alb/negru

Haideti ca in plina vara sa aratam un Bucuresti in plina iarna, cu viscol si zapada multa, un Bucuresti de basm!

Numai bine,
Andrei Bîrsan
Presedinte Asociatia Bucurestiul meu drag
0743.076.255

Ger in arsita verii

Initiator: Andrei Bîrsan, Presedinte Asociatia Bucurestiul meu drag
Curator: Mirela Momanu
Juriul: Nina Mihaila, Ozolin Dusa, Dan Moruzan
Gazda: Muzeul Municipiului Bucuresti
Tipar: Epson
Detalii aici.

Mirela Momanu:

Pasiunea pentru fotografie a fost urmarea fireasca a dorintei de exprimare artistica, in completarea pasiunii pentru pictura. Initiere in fotografie: RGB Photography (2009, Bucuresti), Scoala de Poetica Fotografica Francisc Mraz (2010, Bucuresti). Activitati in domeniul fotografiei:  participare la tabere de creatie fotografica (Dobrogea 2010, Lisabona 2010);  prezenta in cadrul expozitiilor colective sustinute de “Scoala de Poetica Fotografica” (2010, 2011);  participare la Festivalul International de Fotografie, in cadrul expozitiei colective de fotografie Photosharp “Hall of Frames” (2011, Cluj Napoca);  prezenta in cadrul expozitiilor colective sustinute de Asociatia “Bucurestiul Meu Drag” (2010, 2011);  participare in cadrul expozitiei colective de fotografie “Versus dar impreuna” (2011, Negresti Oas).
Blog personal de fotografie. Membru co-fondator al grupului de fotografie PhotoTeam (2011) si membru al asociatiei Bucurestiul meu drag (din 2009).

Nina Mihaila  

Nina, fotograf profesionist, are o lungă experiență în lumea artelor. Este membră în Uniunea Artiștilor Plastici și în Uniunea Cineaștilor din România. A participat la festivaluri naționale și internaționale de fotografie, animație și film experimental. La începutul anului 2013, a avut primele expoziții personale de fotografie: „Ceruri, ape, pământ” (Café Verona, Librăria Cărturești) și „Tango argentinian” (Ambasada Argentinei la București). La targul de carte Bookfest 2013 si-a lansat albumul de fotografie “Journeys to self”.
Blog personal

Ozolin Dusa

Fotograf independent, cu o experienta de 30 de ani in domeniu, initiatorul Atelierului de Fotografie (2008 – Centrul Francez Iasi) si fondatorul Asociatiei FotoIasi (2011).
Site personal

Dan Moruzan

Fotograf amator din anul 2000, la inceput pasionat de fotografia de peisaj apoi, trecand prin peisajul urban, a ajuns la fotografia documentara, mai precis ‘street photography’.
Lucreaza atat analog cat si digital si este indragostit de fotografia alb/negru. Membru fondator al grupului de fotografie PhotoTeam (2011) si membru al asociatiei Bucurestiul meu drag din anul 2009, Dan Moruzan a initiat mai multe proiecte cu impact in peisajul fotografic romanesc.
Site personal

Asociatia Bucurestiul meu drag – memoria vizuala a orasului www.orasul.ro

Merita sa descoperim pentru noi toti si pentru copiii nostri farmecul locului, oamenii si traditiile care l-au construit, care i-au definit spiritul si care într-un fel sau altul interfereaza zilnic cu prezentul nostru. Prin excursii, expozitii si revista Bucurestiul meu drag promovam cunoasterea orasului, asa cum este el, cu bune si cu rele.

Muzeul Municipiului Bucuresti

La sfarsitul lunii iunie 1921, Consiliul Comunal Bucuresti a aprobat propunerea primarului dr. Gh. Gheorghian de infiintare a „Muzeului Comunal Bucuresti” la initiativa istoricului Nicolae Iorga.

Muzeul de Istorie Bucuresti a fost redeschis in localul actual la 23 ianuarie 1959, in ajunul centenarului Unirii Principatelor.

Personalitati de seama ale istoriografiei si cercetarii stiintifice au onorat directia muzeului: dr. George Severeanu, arheologul Dinu V. Rosetti, prof. George Florescu, prof, univ. dr. Panait I. Panait, dr. Vasile Boroneant si actualul director dr. Ionel Ionita.

Epson

“De Asociatia “Bucurestiul meu drag” ne leaga o prietenie mai veche nascuta din dorinta de a sprijini comunitatea fotografica din Capitala si de a oferi bucurestenilor expozitii de fotografie care sa ii inspire in dragostea si respectul fata de orasul in care traiesc. Ne bucuram ca putem fi parteneri ai expozitiei “Ger in arsita verii” , ale carei fotografii vor fi tiparite in colaborare cu Dacora Print folosind imprimanta de mari dimensiuni Epson SureColor SC-S30610.”

Creator al celor mai cunoscute şi apreciate imprimante destinate pasionaţilor de fotografie şi fotografilor profesionişti, brandul Epson oferă acestora acces la cele mai recente tehnologii de procesare a fotografiilor digitale, mai simplu, propria „cameră obscură” pentru prelucrarea şi imprimarea imaginilor în formate variate, de la 10×15 cm până la 64 inch. Imprimantele foto Epson care folosesc cerneala UltraChrome™ au o rezoluţie de listare de până la 5760 x 1440 dpi optimizată pe medii de tipărire adecvate, rezultând imagini clare în culori naturale şi gradaţii fine, păstrând un echilibru perfect al nuanţelor de gri.

Prezent, la nivelul ţărilor europene, în toate demersurile artistice majore care valorizează imaginea, brandul Epson se asociază armonios atât cu lucrările originale ale artiştilor contemporani, cât şi cu reproducerile artistice de cel mai înalt nivel. Partener în expoziţii ale unor muzee celebre precum Luvrul sau New Monaco, ori promotor al talentului artistic de secol XXI prin programe ca Digigraphie®, Epson se plasează în categoria „uneltelor” de expresie cele mai fidele intenţiilor artistului de oriunde.

Aici sunt fotografiile de anul trecut.

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.