Workshop – Moeciu Peştera

Workshopul de la Moeciu Peştera a început odată cu sosirea participanţilor la pensiune. Aici a avut loc deschiderea evenimentului, prezentarea  programului şi a partenerilor acestui eveniment. Vremea nu a vrut să fie darnică şi abundenţa fulgilor de zăpadă care s-au grăbit să acopere firele firave ale ierbii ne-au cam dezamăgit iniţial. Cu forţe proaspete şi dornici de a face fotografii am pornit spre o gospodărie tradiţională din zonă unde doi bătrânei simpatici ne-au aşteptat cu drag.  Şedinţa foto din casa bătrânilor, atelierul de tâmplărie şi curtea plină de animale au fost o provocare pentru participanţi şi un lucru inedit pentru workshop. Modalitatea de abordare fotografică a fost cu totul diferită faţă de şedinţele foto de peisaj dar tocmai acesta a fost şi scopul: să introducem în workshopurile noastre aceste variaţii fotografice ce vor continua la workshopul viitor de la Bucovina.


În gospodăria acestor bătrâni am avut ocazia să surprindem cele mai mici detalii ale vieţii de la ţară, obiecte lucrate manual, unelte vechi, fotografii care redau cele mai fericite momente din viaţa celor doi, utilajele folosite la prelucrarea lemnului şi animalele domestice care au fost prietenoase cu noi şi am putut să le fotografiem. Apoi, am pornit pe un drumeag  care duce spre satul Măgura unde am surprins cadre inedite cu varietatea căsuţelor rustice din lemn şi peisajul din zonă.  Spre seară ne-am întors la pensiune, am luat masa şi ne-am retras în sală pentru prezentările şi discuţiile foto, dar şi pentru modalităţile de prelucrare a fotografiilor realizate.

Ziua de sâmbătă a fost promiţătoare de dimineaţă. Razele calde ale soarelui au reuşit să spargă plafonul de nori şi să încălzească atmosfera. Zăpada proaspăt căzută ne-a folosit drept décor pentru cadrele surprinse. Frumuseţea locului ne-a oferit o tură foto de neuitat, iar efotul fizic a fost recompensat cu un apus frumos care a adus magia peste vârfurile din Bucegi. Cadrele zilei au fost reprezentate de gospodării tradiţionale, grupuri de oiţe răsfirate pe câmpuri, localnici prietenoşi şi detaliile unei zone superbe din România: satul Peştera. După apus ne-am retras la pensiune unde am continuat discutiile şi sfaturile foto pentru pozele fiecărui participant.

Duminică ne-am strâns din nou în jurul calculatoarelor şi am continuat sugestiile compoziţionale pe baza fotografiilor realizate dar şi a experienţelor trăite. Eram pentru a treia zi împreună şi ne împărtăşeam cu drag, unii la alţii, experienţele şi cunoştinţele fotografice. Devenisem deja prieteni, pasiunea pentru fotografie ne-a unit, funcţionam ca o mare familie care îşi facea planurile împreună pentru workshopurile viitoare.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.