Fotografia digitala in stomatologie

Postat de: F64 F64

Cati dintre cei care nu au legatura cu domeniul stiu ca stomatologia cuprinde atatea discipline, care sunt interdependente, si care au impreuna ca scop imbunatatirea zambetului oricarui om ce trece pragul unui cabinet stomatologic?

Estetica dentara. Toata lumea stie ca exista. Dar ati fi crezut ca una dintre cele mai importante etape pentru reconstructia unui zambet, atat pentru medic cat si pentru tehnicianul dentar este chiar fotografia?

Dincolo de a fi un act artistic, fotografia dentara reprezinta o parte importanta a actului medical, iar a sti cum si a avea echipamentele adecvate, reprezinta conditii esentiale pentru a obtine imagini de calitate.

Principiile si tehnicile sunt aceleasi ca in fotografia artistica. Scopul poate ca este insa mai nobil. De ce ? Pentru ca ai sansa sa imbunatatesti considerabil viata unui om – pacientul – care la final va pleca fericit din cabinetul tau.

De aici ideea unor astfel de cursuri; stomatologii si tehnicienii dentari vor sa cunoasca. Vor sa-si poata instrumenta cazurile, vor sa stie cum sa obtina imagini de calitate si vor sa poata comunica intr-un limbaj comun, folosindu-se de aceste imagini.

Dupa ce a participat la un curs de fotografie dentara, una dintre colegele noastre ne-a povestit despre Dr. Dan Lazar, despre pasiunea sa pentru fotografie si modul in care si-a sustinut cursul, astfel nascandu-se ideea de a il invita pe domnul doctor sa organizam impreuna pentru medicii stomatologi si tehnicienii dentari din Bucuresti (dar nu numai) cursul Fotografia digitala in stomatologie.