Vietnam – tinutul dragonului zburator

Expeditie foto cu Mihai Moiceanu si Gavriel Jecan
Cand te gandesti la Vietnam, cel mai probabil „fotografie” nu este tocmai primul cuvant care iti trece prin minte. Poate de aceea, atunci cand am conturat  expeditia fotografica din Vietnam am fost intrebati de ce am ales tocmai aceasta destinatie?
Intrebarea ar putea parea legitima daca tinem cont de faptul ca pana nu demult Vietnamul a fost cel mai adesea asociat cu un camp de lupta. Imaginile unui Vietnam gri, devastat de razboi, creionate de filmele americane sunt pentru multi dintre noi singurele reprezentari pe care le avem despre acel colt de lume. Despre razboiul din Vietnam s-au realizat zeci de filme si documentare in timp ce, despre istoria mai recenta a „tinutului dragonului” si reconstructia acestuia se vorbeste prea putin. De aceea, cand veti vizita Vietnamul veti fi suprinsi sa descoperiti o tara plina de culoare, cu oameni joviali si economie infloritoare.


Cea mai raspandita forma de comert, intr-un tinut al apelor asa cum este golful Ha Long, il reprezinta pietele plutitoare. Pentru un european, piata plutitoare este un lucru fascinant. Descoperi cu uimire ca tarabele sunt de fapt barci intesate cu marfuri,  imprastiate aparent haotic. Diversitatea este cuvantul definitoriu pentru pietele plutitoare: zeci de sortimente de fructe, legume, peste, chiar si articole de imbracaminte isi asteapte cumparatorii in „supermarketul pe ape”.
Din perspectiva unui fotograf, Vietnam este o destinatie extrem de generoasa, un „must see” atat pentru fotografii pasionati de peisaje tropicale unice cat si pentru cei aflati in cautarea de elemente culturale specifice, de obiceiuri si traditii mai putin cunoscute.

Alaturi de fotograful Gavriel Jecan, PhotoTOUR organizeaza in perioada 16-26 mai 2013, o expeditie fotografica in „tinutul dragonului zburator”. Stabilit de multi ani in Thailanda, Gavriel este familiarizat cu regiunea si cultura asiatica iar Vietnamul este una dintre destinatiile sale favorite atunci cand vine vorba despre fotografie.
Programul este conceput astfel incat sa cuprinda cele mai fotogenice zone ale regiunilor vizitate.
Vom petrece 10 zile in partea de Nord Est a Vietnamului pentru a cunoaste si fotografia acest loc fantastic al lumii. Vom face cunostinta cu viata tumultoasa a orasului Hanoi unde vom putea fotografia temple, piete aglomerate, ticsite cu flori proaspete, suveniruri si mirodenii, dar si secvente din viata urbana total diferita de cea europeana.
Ne vom indrepta apoi spre satul Sapa, loc cunoscut pentru frumusetea peisajului si diversitatea grupurilor etnice care convietuiesc aici. Tabloul fermierilor care cultiva pamantul, ingrijesc vitele si isi vand marfa in piete, contrasteaza puternic cu viata din marile orase.
VIET100206-211
Ultimele zile ale expeditiei le vom petrece in Ha Long Bay – Baia Dragonilor -, un paradis marin in care mii de insule rasar in mijlocul unei mari perfect calme. Insule inalte de pana la 400 de metri, despre care legenda locala spune ca au fost aruncate de dragoni pe pamant pentru a-i apara pe vietnamezi de invaziile cotropitorilor. Impadurite si nelocuite acestea creeaza un peisaj de vis, o minune a lumii aflata pe lista patrimoniului mondial UNESCO.
Daca vrei sa descoperi Vietnamul altfel, te invitam cu noi intr-o expeditie foto care va schimba modul in care privesti prin obiectiv. Alaturi de Gavriel Jecan si Mihai Moiceanu vei descoperi Vietnamul asa cum numai localnicii o pot face: in cele mai frumoase si inedite locuri.
Inscrieri: pana la 15 martie 2013
Itinerariul complet, costurile expeditiei si informatii despre echipamentul necesar gasiti aici.
Perioada: 16-26 mai 2013
Grup maxim: 10 persoane
Pret: 3230 USD /persoana/grup de 10 persoane
3370 USD /persoana/grup de 8 persoane
3520 USD /persoana/grup de 6 persoane
Depozit initial: 500 dolari

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.