Un alt fel de a vedea lumea

Suntem ceea ce gandim si vedem lumea prin prisma gandurilor noastre. Modul in care comunicam si ne exprimam parerile despre lume trece tot prin aceasta prisma invizibila a gandurilor. Cuvintele la fel ca si imaginile foto sunt doar instrumente folosite in incercarea de a manifesta felul nostru de a fi. Fotografia ne permite insa o libertate mult mai mare decat limbajul scris/vorbit: anume cea de a fi directi, de a vorbi despre lume folosind chiar lumea insasi, fara a o conceptualiza.

Felul meu de a gandi si intelege un curs de foto este prin imbinarea tehnicii cu partea introspectiva a fotografiei: cultivarea intuitiei, dezvoltarea simtului de observatie si a creativitatii. La centrul National Photographic, exista un numar de cursuri de fotografie pentru adulti care vin in sprijinul dezvoltarii acestor abilitati tehnice si creative: Photography Basics, Photography Mid LevelPhotography Advanced, Seminarul Adobe Lightroom, Atelierele Visual Practice pentru adulti.

Photography Basics, modulul de incepatori, pune accentul pe partea de tehnica introductiva si pe dezvoltarea simtului observatiei. Se invata despre ABC-ul fotografiei: parametrii de baza (diafragma, timp de expunere si ISO); modurile aparatului, functiile de baza, reguli de compozitie, tehnici de fotografiere.

Modulul de nivel mediu, Photography Mid Level, merge mai departe cu notiunile tehnice dezvaluind mai multe detalii despre aparat si obiectivele foto. Se urmareste in continuare dezvoltarea observatiei imbinata cu intuitia si creativitatea, iar prin exercitii practice se alcatuieste imaginea de ansamblu care uneste piesele acestui ‘puzzle’ foto. Modulul final, Photography Advanced, cuprinde notiuni de procesare a imaginii digitale si propune noi exercitii empirice pentru asimilarea deplina a tuturor notiunilor invatate.

Cursul in totalitate este gandit pentru a fi un atelier practic, cu 70% din fiecare intalnire dedicate experimentelor si exercitiilor practice. Un modul are 5 intalniri, iar o intalnire are 3 ore cu 15 minute pauza. Cel mai important fapt este ca la fiecare intalnire participantii primesc un exercitiu foto pentru acasa, urmand ca la urmatoarea intalnire sa primeasca feedback pentru imaginile realizate. Astfel putem extinde dimensiunea cursului si in spatiul personal pentru a transforma fotografia intr-o parte activa din viata participantilor.

Atelierele Visual Practice pentru adulti sunt ocazia perfecta de a continua pasiunea pentru fotografie. Acestea sunt gandite ca intalniri fotografice cu tematici diferite. Fiecare intalnire lunara propune o noua nisa fotografica, un nou subiect despre care invatam cum sa il abordam din punct de vedere al limbajului fotografic. Atelierele sunt de asemenea o modalitate excelenta pentru a ne pune la incercare abilitatile fotografice, un mod de a cunoaste persoane noi care impartasesc dragostea noastra pentru fotografie cat si o modalitate interactiva de a ne spori cunostintele in domeniu.

In luna Martie se reiau grupele de Photography Basics, Photography Mid Level, Adobe Lightroom si Visual Practice Adulti. Sedintele acestora au loc fie in timpul saptamanii, seara, dupa programul de serviciu, fie in weekend. Pentru mai multe informatii ne puteti gasi la telefonul 0722.163.240 sau pe mail la info@crisardelean.ro .

Va asteptam cu drag la curs!

Un articol de Cris Ardelean, fotograf si trainer acreditat CNFPA. 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.