Sony lansează noua cameră foto A58 si noul NEX-3N

α58 este o cameră digitală SLT cu oglindă semi-transparentă

– Surprinde detalii fine cu noul senzor Exmor APS HD CMOS de 20.1 megapixeli efectivi
– Imortalizează acțiuni de mare viteză cu rafală de 8cps* și noul Lock-on Autofocus
– Fotografiază și vizualizează prin noul vizor OLED Tru-Finder
– Compune ca un pro cu noul Auto Object Framing

* În modul Tele-zoom Continuous Advance Priority AE

Suprinde momentele spontane ale vieții cu ajutorul noii camere de la Sony α58 cu obiective interschimbabile! Echipată cu oglindă semi-transparentă pentru o fotografiere rapidă, cu auto-focalizare precisă, α58 este alegerea potrivită pentru a imortaliza momentele unice din viața ta. Chiar și cei neinițiați în utilizarea camerelor cu obiective interschimbabile se vor bucura de calitatea imaginii, care o depășește pe cea a camerelor compacte, dar și de funcțiile care, în mod normal, sunt caracteristice unei camere DSLR mult mai costisitoare.

La baza modelului α58 se află noul senzor Exmor APS HD CMOS cu o rezoluție de 20,1 megapixeli. Acesta este însoțit de un procesor de imagine BIONZ îmbunătățit, pentru fotografii foarte detaliate, cu zgomot redus și Video Full HD, dar și o sensibilitate ISO foarte ridicată, de la 100 până la 16.000.

Sony A58_1

Noua cameră foto poate fi folosită cu unul dintre cele 35 de obiective interschimbabile cu montură A (inclusiv două teleconvertoare) pentru a realiza imagini fără cusur în absolut orice condiții de iluminare, de la interioare slab iluminate până la ambiențe de amurg. Chiar dacă fotografiezi cu aparatul în mână, fără a folosi trepiedul, modul SteadyShot INSIDE menține fotografiile clare și stabile, permițându-ți să fotografiezi cu încredere la viteze mai mici sau la setări de zoom ridicat, când este foarte posibil ca fotografiile să iasă tremurate.

Spre deosebire de camerele DSLR, aparatele SLT de la Sony utilizează tehnologia cu oglindă semi-transparentă care dirijează lumina către senzorul principal, precum și către senzorul de focalizare automată. În acest mod, obiectivele rămân focalizate cu precizie în orice moment, chiar dacă fotografiați prin ecranul LCD sau prin vizorul Tru-Finder OLED de rezoluție înaltă și contrast ridicat. Datorită lipsei unei oglinzi mobile care poate încetini fotograful, vă puteți bucura în permanență de previzualizare live a imaginii în cursul fotografierii continue sau a filmării Full HD.

Modelul α58 este partenerul ideal pentru imortalizarea acțiunii exact atunci când aceasta are loc – indiferent că fotografiați pe terenul de sport, în natură  sau ieșirile cu prietenii și familia. Cu modul Tele-zoom Continuous Advance Priority AE obții fotografii clare cu subiecți în mișcare datorită rafalei de 8 cadre pe secundă. Sistemul de auto-focalizare performant cu senzor în 15 puncte beneficiază acum de funcția de blocare a auto-focusului, pentru o focalizare rapidă și precisă.

Sony A58_LCD

Disponibilă pentru modelele anterioare, funcția Auto Portrait Framing a evoluat la modelul actual în Auto Object Framing, care te ajută să obții rezultate calitative fără efort. Modelul α58 recunoaște caracteristicile scenei – o persoană, doi oameni, chiar și obiecte în mișcare sau un cadru de detaliu – și decupează imaginea pentru a crea compoziții puternice încadrate profesional. Mulțumită tehnologiei Pixel Super Resolution de la Sony, imaginile decupate își păstrează rezoluția ca în expunerea inițială.

Disponibil instantaneu pe selector, modul Picture Effect te lasă să alegi dintr-o paletă de 15 filtre pentru fotografiere, precum Toy Camera, High Constrast Monochrome și Partial Colour.

Încadrarea, focalizarea și vizualizarea fotografiilor tale este o plăcere cu ajutorul noului vizor Tru-Finder OLED. Acest vizor electronic luminos, de rezoluție ridicată, îți arată în timp real rezultatele ajustării setărilor camerei: ajustarea gradului de expunere, apertură, ISO, balans de alb, Picture Effect și alți parametri înainte de fotografiere.

α58 este prima cameră de la Sony cu obiective interschimbabile cu montură A care oferă suport pentru ‘TRILUMINOS Colour’. Vei experimenta o paletă extinsă de culori intense, foarte realiste atunci când sunt redate videoclipuri și fotografii pe orice televizor BRAVIA cu ‘TRILUMINOS Display’.

Noua cameră α58 de la Sony cu obiective interschimbabile cu tehnologie de oglindă translucidă este disponibilă din aprilie 2013. 

Specificații tehnice SLT-A58

Senzor de imagine

Exmor APS HD CMOS

Nr. efectiv de pixeli

20.1 megapixeli (aprox.)

Interval de sensibilitate

ISO 100 – 16000 (25600 cu Multi Frame NR)

Sistem de focalizare automată

În 15 punctecu detecția fazei în modulLive View AF cu 3 senzori în cruce;

cu AF tracking în modul Tele-zoom Continuous Advance Priority AE;

Decalaj continuu (max.)

5 cps (8 cps în modul Tele-zoom Continuous Advance Priority AE)

Înregistrare video

Quick AF Full HD Movie (AVCHD 1920×1080, 50i/25p)

Vizor electronic

OLED Tru-Finder cuacoperire 100%

LCD

460.000 de puncte 6.7 cm (tip 2.7) cu unghi ajustabil

Funcții de compunere a imaginii

Auto HDR; Hand-held Twilight; Sweep Panorama; Anti Motion Blur; Multi Frame Noise Reduction

Sistem de stabilizare a imaginii

SteadyShot INSIDE

Bliț încorporat

GN 10

Interfețe

HDMI; patină universală; Multi Terminal; Memory Stick Duo / sloturi card SD

Picture Effect

11 moduri, 15 efecte

Dimensiuni

128.6 x 95.5 x 77.7 mm (approx.)

Greutate (numai corpul)

492g (aprox.)

Autonomie

FolosindTru-Finder: 690 de fotografii

FolosinfLCD: 700fotografii

Camera super compactă cu obiective interschimbabile şi senzor APS-C cântărește doar 210 gSony lansează noul NEX-3N: ușor de folosit, camera aduce imaginile de calitate la îndemâna tuturor 

Sony NEX-3N

– Auto-portrete uşor de realizat cu noul ecran LCD rabatabil la 180° şi buton de zoom
– Senzor mare CMOS APS HD de 16,1 megapixeli efectivi și sensibilitate ridicată, pentru detalii clare, fotografii cu zgomot redus şi filmare Full HD
– Cadre frumoase cu noua funcţie Auto Object Framing
– Corp uşor, compact cu bliţ încorporat

Vrei să renunți la camera ta cu obiectiv fix? Poți călători lejer dacă îți pui în bagaje camera compactă şi uşor de folosit Sony NEX- 3N cu montură E, cu bliț încorporat – un început surprinzător în lumea camerelor foto cu obiective interschimbabile de la Sony

Auto-portretele nu au fost nicicând mai simplu de făcut: noul NEX-3N are un corp compact, uşor de manevrat. Ecranul LCD clar, luminos, de 7,5 cm (tip 3.0) se rabatează instant la 180° pentru fotografii uşor de făcut la distanţa de un braţ. Mai mult, are adăugat un nou buton de zoom pe corpul aparatului pentru controlul distanţei focale printr-o singură atingere. Potrivit pentru încadrarea manuală a portretelor, butonul de zoom ajustează și zoom-ul digital, dacă nu folosești un obiectiv puternic.

Orice fotograf știe că cele mai bune fotografii au la bază o compoziție de excepție. Noua funcție Auto Object Framing îmbunătățește calitatea fotografiilor fără efort. Camera analizează fotografia – portret, cadru de detaliu sau chiar subiecți în mișcare – și decupează automat imaginea pentru o compoziție profesională.

Sony NEX-3N_1

Cântărind aproximativ 210g, NEX-3N este cel mai mic și ușor aparat din lume, cu obiective interschimbabile și senzor APS-C*. Acest senzor captează mai multă lumină decât un senzor dintr-o cameră compactă obișnuită, fiind cheia fotografiilor cu detalii splendide și videoclipuri Full HD cu adevărat deosebite. Mai mult, este ușor să creezi efecte profesoniste de tip background de focus, prin colecția de obiective interschimbabile cu montură E, întocmai cum ai obține cu o cameră DSLR mai mare și mai voluminoasă.

Senzorul de mare dimensiune al camerei impulsionează sensibilitatea ISO până la valoarea maximă de 16000. Senzorul este completat de un procesor avansat BIONZ care folosește aceleași tehnici de reducere a zgomotului de imagine ce au fost încorporate și în modelul full-frame α99. Nivelurile de reducere a zgomotului și claritatea sunt ajustate individual pentru diferite zone din imagine.

NEX-3N este de asemenea primul NEX cu obiective interschimbabile de la Sony care oferă suport pentru noul „TRILUMINOS Colour”. Vei experimenta o vastă paletă de culori aprinse, ultra realiste, când fotografiile și videoclipurile vor fi derulate pe orice televizor BRAVIA TV cu suport pentru „TRILUMINOS Display”.

Sony NEX-3N_blit

Acum există o nouă categorie de 13 obiective cu montură E care te ajută să experimentezi potențialul creativ al camerei NEX-3N. Alege dintre teleobiectiv, obiective de zoom, obiective grandangulare, obiective macro, marca Sony cu optică de la Carl Zeiss, în funcție de situația de fotografiere. Fiecare model îmbină performanțe optice deosebite, cu un aspect elegant, pentru a completa camera ta cu montură E. Există de asemenea o întreagă clasă de accesorii Sony, de la huse și curele care se asortează ca stil, până la baterii de rezervă.

Noua cameră compactă și ușoară NEX-3N cu obiective interschimbabile de la Sony va fi disponibilă începând cu luna martie.

*  dintre camerele cu obiective interschimbabile cu senzor APS-C și bliț încorporat, din februarie 2013 

Specificații tehnice NEX-3N

Senzor imagine

Exmor APS HD CMOS de. 16.1 megapixeli

Sistem autofocus

25 puncte AF cu detecţie de contrast

Sensibilitate ISO

Fotografii: ISO 200 – 16000

Filmari:echivalent ISO 200 – 3200

Format înregistrare video

AVCHD 50i/25p

Vizor optic

N/A

Ecran LCD

7.5cm / 3.0-type 460K-dot; rabatabil 180°

Fotografiere continuă

4 fps (aprox.)

Efecte fotografie

11 moduri, 15 efecte

Dimensiuni

109.9 x 62.0 x 34.6 mm (approx.)

Greutate (cu baterie şi card de memorie aproximativ)

269 g

Greutate (doar corpul aparatului)

210 g

Durata bateriei (aprox.)

480 cadre

Conexiuni/interfeţe

Multi/Micro USB* (permite încărcarea); HDMI Type D

*compatibil cu Micro USB   

Blit încorporat

GN4; ISO 100·m / (GN6; ISO 200·m)

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.