Camere compacte pentru ea, pentru el şi pentru amândoi

Una dintre maximele noastre preferate, din campania “Texte şi pretexte”, este următoarea: ”Pentru că acest card este cufărul amintirilor noastre”. Doar că un cufăr nu e suficient dacă nu ai şi amintiri. Şi cum altfel poţi să păstrezi amintirile, dacă nu folosind un aparat foto?

Aţi tot citit, pe blogul nostru, despre aparate mirrorless şi despre DSLR-uri, de la recomandări până la review-uri. Ne-am gândit că, de data aceasta, să vorbim despre aparatele compacte. De multe ori, sunt subestimate. Drept dovadă, fotografi cunoscuţi, precum Vlad Eftenie, folosesc frecvent o compactă veche, cu display-ul spart, şi, cu toate acestea, rezultatele sunt excelente. Cam ca-n şoferie: nu maşina – în cazul de faţă, aparatul -, contează fotograful.

Şi pentru că avem două zile ale îndrăgostiţilor în perioada aceasta, Sf. Valentin si Dragobetele, continuăm, fără pretexte, în aceeaşi manieră: cu recomandări pentru ea, pentru el şi pentru amândoi.

Pentru ea, propunem, după buget, următoarele variante: Nikon CoolPix S3300 violet, deşi, dac-ar fi să-i întrebaţi pe bărbaţi, culoarea este, de fapt mov. Dar ce ştiu ei în materie de nuanţe, nu-i aşa? Nu putem să riscăm să n-avem roşu, culoarea iubirii. Vă propunem, aşadar, un Canon IXUS 1100 HS, pentru că un zoom 12x nu strică niciodată. Şi nu puteam uita nici de roz – deşi, dac-ar fi să vă întrebaţi iubitele, culoarea aparatului Canon IXUS 1000 HS sigur e alta, de care n-aţi auzit.

Recomandarile noastre:
[products ids=1048655,1043299,1042757]

Bărbaţii sunt mai tehnici. Pentru ei, am ales un Fuji FinePix HS-30 EXR. Evident, negru. Şi, la fel de evident, cu specificaţii serioase: senzor de 16 megapixeli, zoom 30x şi înregistrare video Full HD. Pentru cei care vor să aibă internetul la îndemână, propunem şi un Samsung Galaxy GC100. Tot negru, dar cu sistem de operare Android. Instagram n-a fost niciodată mai aproape! Şi pentru că la o partidă de paintball trebuie să fii camuflat din cap până-n picioare, ne-am gândit că un Nikon Coolpix AW100, în culori de camuflaj, ar fi cel mai potrivit. Pentru nuanţele exacte, vă recomandăm să vă întrebaţi jumătăţile.

Recomandarile noastre:
[products ids=1046326,125003160,1043385]

Şi pentru că trebuie să împăcăm ambele tabere, ne-am gândit şi la nişte modele care să vă ţină uniţi. 14 megapixeli şi rezistentă la apă, până la o adâncime de până la trei metri – pentru el, o culoare plăcută pentru ea – Olympus Mju TG-320. Pe roz nu avem, dar Nikon Coolpix P510 este şi performant, şi elegant. Însă niciodată nu strică un aparat foto care să se asorteze cu poşeta ei şi care, în acelaşi timp, să fie potrivit şi pentru buzunarul lui de la blugi – Canon IXUS 510 HS IS ar trebui să se potrivească de minune.

Vă dorim cât mai multe fotografii împreună!

Recomandarile noastre:
[products ids=1050269,1047946,1046886]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Indiferent de aparatul folosit, ce poate fi mai frumos în traiul de zi cu zi când stress-ul parcă ne doboară decât o repriză foto cu prietenii (aţi observat că în faţa aparatului dispare tristeţea subiecţilor) sau în natură sau în mall sau oriunde altundeva.
    Se poate numi terapia prin pasiunea catre fotografie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.