Nu degeaba i se spune “vinerea neagră”

Black Friday a fost şi pentru noi, asemenea multor alte magazine online, o experiență rară… Ne-am pregătit temeinic pentru ziua cea mare cu cele mai bune reduceri, am estimat traficul pe care urma să-l înregistrăm în weekend, am pregătit servere, am tras cabluri, am înşurubat bine şi le-am băgat în priză.

Estimarea de acasă nu prea s-a potrivit cu realitatea de Black Friday. Site-ul F64 a înregistrat un trafic de peste 20 de ori mai mare decât într-o zi obişnuită, la fel şi numărul de comenzi. În showroom-ul din Bd. Unirii nr. 45, doar în primele ore ale dimineţii de vineri au intrat peste 1.000 de oameni şi peste 4.500 au intrat în magazin până la sfârşitul zilei de duminică.

 

Am avut, în cele trei zile, peste 5.800 de comenzi. Aproape trei sferturi dintre ele – 74% – au fost exclusiv online. În prima zi de reduceri, o parte dintre stocuri s-a epuizat în câteva ore. N-am putut ignora cererea mare, aşa că am reuşit să refacem stocurile la unele produse şi am încercat să acoperim cât mai multe nevoi prin oferte noi pe care le-am publicat pe site în fiecare zi.

Am încercat, zilele acestea, să ne revanşăm nu doar prin mărirea numărului de oferte şi refaceri de stocuri, ci şi printr-un “teambuilding” intern. Am tinut legatura cu echipele de la hosting-ul si dezvoltare minut cu minut pana la primele ore ale diminetii iar echipa de la Comenzi Online a fost ajutată de colegii din alte departamente, astfel încât până luni să fie deja trimise peste 80% dintre comenzi.

 

Ştim că este posibil să fi existat desincronizări între site şi baza de date cu stocuri şi comenzi. Orice tranzacţie neconfirmată şi orice desincronizare pe care aţi remarcat-o va fi investigată până când vom găsi şi ultima cifră. Ne-ar ajuta, desigur, dacă ne-aţi trimite un mail cu numărul de comandă, un printscreen, dacă e cazul, şi o descriere a problemei. Însă vă vom fi şi mai recunoscători dacă ne acordaţi un strop de înţelegere şi un pic de răbdare. Nicio comandă nu va rămâne neonorată!

 

Ne-au trădat ele, serverele, dar promitem să ne răzbunăm la anul! Creşterea traficului anul acesta, comparativ cu creşterea de anul trecut, s-a văzut la toate magazinele online. Ne aşteptăm ca, în 2013, să fie poate chiar dublu faţă de anul acesta, dacă nu chiar mai mare. Vom pregăti, deci, pe lângă servere suplimentare, şi bobine mari de liţă şi monede de cupru, pentru orice eventualitate 🙂

 

Alți fotografi au mai citit și:

41 Comments

  • Mi-am facut o gramada de nervi, am si scris o gramada de lucruri negative, mult timp nu am putut intra, cand reuseam imi aparea imagine cu lita, mai frustrant, ca o bataie de joc, cand faci reclama ca te-ai asigurat si intarit, ca or sa fie reduceri uriase te pregatesti si tu sufleteste, esti emotionat, nervos… Nu am reusit decat sambata seara sa comand un blitz Nissin 866 pentru Nikon, care nu era initial in oferta, ma resemnasem, l-am comandat la pret intreg, apoi, pe 24 seara, a aparut in lista de reduceri si am anulat comanda initiala 100 % pret si am facut alta cu 25% reducere, nu mi s-a parut cine stie ce, dar aceasta reducere mi-a permis sa comand (punanad si bani peste) un kit stativ, 2 umbrele, o telecomanda, o perie cu carbon, un set acumulatori…

    • Nu cenzuram nici un comentariu atata timp cat limbajul este decent si nu este un atac la persoana.

  • […] Sursa: blog F64 Posted in: Diverse ⋅ Tagged: black friday, emag, f64, statistici, vanzari […]

  • Inca un Bravo pentru organizarea zilei de vinerea neagra! Pacat de programul acela de afiliere, daca mai exista – e atat de bine ascuns ca nu am dat de el.

  • Servere-le dvs. au functionat jalnic pentru un asemenea eveniment avand in vedere nr. de comenzi. Experienta din anul trecut a celor de la Emag ar fi trebuit sa va dea de gandit. Ati stat destul de prost la capitolul trepiede atat ca diversitate cat si ca stoc. Nu poti sa faci o campanie de reduceri pe parcursul a trei zile cand tu iti epuizezi stocul din primele ore si nu iti lasi un backup de reaprovizionare. La fel s-a intamplat si la cateva marci de genti si rucsaci. Cine a gandit astfel politica de marketing a gandit-o prost.

    • Ciudat modul tau de a pune problema si mai ales ciudat cum compari tocmai cu EMAG. F64 a introdus mai multe serii de produse timp de 3 zile, pe cand emagul la 10 minute de la lansarea campaniei (extrem de intarziate oricum) epuizase aproape tot stocul la majoritatea produselor… Hai sa fim un pic realisti totusi.

  • Nota 10 pt F64. Consider ca a fost singurul site cu comportament exemplar de Black Friday. Au fost singurele reduceri adevarate. Din pacate nu am avut alocat buget pt foto.
    Data viitoare…

  • Reducerile de la Nikon au fost făcute de Skin, nu de F64, ori greșesc? Nu e un reproș, e părerea mea. Eu personal cred ca F64 Studio este cea mai profesionistă firma de comerț din on-line-ul românesc. Mă așteptam să găsesc și ceva articole ieftinite gen Giottos CL1002, Kaizer WB cap etc.

  • Ce sa zic. Nota 10 F64. Ati avut reduceri foarte bune, cel putin pentru oamenii care folosesc Nikon. Pentru cei cu Canon, poate la anu. Nu stiu daca ati iesit pe plus, in urma acestui eveniment, dar din punctul meu de vedere v-ati comportat genial, ati avut reduceri reale, pacat ca nu am avut mai multi bani anul acesta, dar cu siguranta, la anul o sa pun deoparte ceva bani pentru BF. Tineti-o tot asa si o sa ajungeti mari!!!

  • Doresc să adresez mii de mulțumiri dnei Ana-Maria din cadrul echipei dvs., care si-a demonstrat profesionalismul prin disponibilitatea de care a dat dovada in cadrul relației comerciale firmă-client, soluționând cu celeritate o problemă ce părea a fi insurmontabilă. Consider că este o mândrie să ai un astfel de om în echipă, fapt pentru care adresez echipei F64 sincere felicitări și aprecieri. O dată în plus, mii de mulțumiri, și dacă la dvs. există tradiția desemnării "Angajatului Lunii/Săptămânii", dna Ana-Maria are un vot sincer din partea mea. Cu deosebită stimă, Lucian Dinulescu

  • Mie mi-a venit comanda Sambata dimineata, am ramas uimit 😀

  • Coane, a trecut vinerea, dar tu nu prea ai poze la articol. Vezic a inceputul si sfarsitul sunt importante 😀

  • […] In sens pozitic, am avut o colaborare incununata cu succes cu cei de la F64. Au si publicat un rezumat al weekendului de cumparaturi si au promis ca vor onora TOATE COMENZILE PRIMITE. Mai multe detalii aici. […]

  • va felicit pt reduceri. Multe dintre ele au fost bine venite, Suportul telefonic a fost de laudat, dar per ansamblu, reducerile, in comparatie cu alte tari, au fost mai de graba alineri le preturile reale in euro. Cam asta s-a intamplat la 70% din produsele scoase la vanzare.Nu va acuz de ridicare artificiala de preturi…dar din pacare asta e realitatea. Restul de 30% au fost reduceri pt care va felicit. Sper sa imi postati mesajul

  • Ma asteptam sa faceti reducere si la gama de sus. Oferta nu a fost echilibrata. Ati vandut ce aveati pe stocuri sau ce v-au dat furnizorii (fara rulaj la ei). Am stat cu cardul pe birou (10.000 lei), gata sa-l devalizez la anuntul de reduceri de pana la 40 % la DSLR-uri si altele . Chiar nu am avut ce sa cumpar, nici D800, nici blitz SB 910, nici camera Sony CX 730, nici Panasonic X 900, nici filtre, nici grip, nici incarcator profesional. M-ati dezamagit. Desi sunt client fidel, am incercat sa ma consolez ca, mai mult nu puteti. Sa mai zic de servere? Am stat 3 ore sa imi afiseze oferta, desi am teava la internet. Astept sa va reveniti de sarbatorile de Craciun. Muuulta lume ati nemultumit……

  • eu mi-am luat televizor!!!

  • Ce-am mai asteptat si eu eu D7000 cu vreo 20% reducere… :).

    • … si eu.. macar un SB-700 (au fost dar n-am prins)

  • dar nikon d 800 de ce nu l-ati bagat la reducere? am stat pe site tot timpul dar nu l-ati pus !

    • Mai, sa stii ca e greu sa satisfaci toate dorintele. Atat timp cat nu poti pune TOATA gama de produse din stoc la oferta, cineva va ramane pe afara. Daca puneau D800, erai tu bucuros, dar poate atunci nu punea D600 si era altul trist.

  • Fara blecfraidei site'ul arata superb si profesional cum il stiam! Ramaneti profesionisti cum v'am recomandat si nu sclavi ai comertului! E pacat … eu inca cred in profesionisti pe care ii platesc ca unii! De acest blecfraidei nu am putut. Iertare!

    • Eh, unii cu mai putin banuti se bucura de astfel de ocazii rare. Pana la urma, e o data pe an iar cei deranjati de concept nu pierd mare lucru. Site-ul merge prost doar noaptea, intre 0 si 8, cand, oricum, o persoana deziinteresata nu cred ca isi cauta scule foto.
      Eu cred ca niste profesionisti pot impaca si capra si varza, fara sa fie niste circari. Circari au fost alte magazine care au transofrmat totul intr-un show penibil, avand stocuri minime, dar culori cat mai stridente pe banere, zeci si sute de comenzi anulate si alte multe probleme.

  • Sunt curios unde o sa mai gasiti monede de cupru? De Al mai am eu citeva … la pret de cupru:-)
    Cat despre "pregatire" ce sa spun: puteti sa-l aveti si pe Big Blue, ca tot n-o sa faceti fata (trebuia sa va cumparati unul chiar in BF:-))
    Sper ca sunteti "cu capul pe umeri" si va dati seama ca lunile ce vor urma vor fi si mai grele pentru voi; sper sa ne tineti la curent cu "evolutia" si atunci, nu numai cind va "e bine".
    Nimic din oferta de BF nu m-a interesat, deci nu pot fi considerat un frustat care-si varsa naduful on-line; personal astept cu interes un WM (White Monday) de 2-3 ore.

  • la nikon d600 am vazut reducerea , dar la canon 5dmark II SAU 5DMARK III ?

  • Sa nu uitati sa va luati si … frigidere. Nu strica …

  • Pentax nu exista pentru F64! Nici Olympus! Numai Canon si Nikon. Ma lasa rece F64.

    • Ce e aia Pentax? 😉

    • Olympus???? RIP

  • Au mers ele prost serverele, am stat pana la ora 3 dimineata fara sa reusesc sa plasez o comanda, dar dimineata urmatoare la ora 8 m-a trezit ''scumpul'' de curier sa-mi spuna ca am un pachet de la F64! Am vrut sa-i spun ca e ca un cadou pentru mine, dar nu avea sens sa-l sperii pe angajat sa creada ca am degand sa platesc nimic. O spun din nou: F64 nu este un business profesionist, sunt cel mai bun exemplu de profesionalism din afacerile online din Romania si nu numai.

  • cand faceti fericiti si canonistii cu Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM…asa cu ati facut fericiti nikonistii???? ce e cu discriminarea asta?

  • ce sa zic, inainte sa intru in magazin am calcat in ceva, dar n-a fost sa fie cu noroc, cica stocul era epuizat, dar felicit echipa f64 pentru stradanie si pentru minunatul magazin unic in romania si poate in europa.
    ne vedem la anu in vinerea neagra si atunci voi fi primul la usa magazinului cand se deschide sa prind si eu aparatul la care visez de o viata.
    poate bagati si grip de nikon d700 la oferta data viitoare

  • Daca mai devreme sau mai tarziu "Nicio comandă nu va rămâne neonorată!" ramaneti aceasi superprofesionisti pe care ii stim. Ar putea si altii sa invete de la voi! Numai bine!

  • Mi-a placut ca ati intrat in acest joc, cu 3 zile de reduceri OK. La anu' asteptam mai multe si mai frumoase!
    Sa fiti sanatosi tun!

  • Imi place: Nicio comandă nu va rămâne neonorată! Macar asa sa invete si celelalte magazine cat de mult inseamna respectul fata de clienti.

  • Poate evenimentele de Black Friday au schimbat putin modalitatea de gandire a directorilor de vanzari. Atunci cand vinzi peste 70% online, investitia in specialisti si in profesionisti dar si in oameni care au "curaj" in a incerca platforme noi devine obligatorie.
    Sper ca evenimentul cu caderea site-ului emag sa devina un exemplu, sa nu mai plateasca programatori in ro cu 2000euro+ care spun sus si tare si sa faca treaba inainte si cu profesionalism.
    Asa cum este si in foto, nu este de ajuns sa cumperi un obiectiv de 10000RON+, iti trebuie si specializare pentru a face poze cu adevarat demne de un fotograf

    • Nu prea inteleg partea cu programatorii.. Zici ca exista unii prea bine platiti si care nu-si fac treaba sau ca cei existenti sunt sub-platiti si de asta au fost probleme?

      • Cred ca amandoua, desi pare paradoxal – o echipa de 10 programatori si 7-8 servere adevarate hostate intr-un datacenter capabil nu ar trebui sa fie peste posibilitatile financiare ale F64, deci ramane la latitudinea acelor programatori sa fie capabili sa proiecteze un sistem de ecommece scalabil

    • Salutare, spunemi si mie te rog daca scrie RON pe vreo bancnota amarita…… :))

  • Felicitări!
    Situl F64 a avut un comportament excelent pentru situatia dată!

  • dupa buget fiecare!

  • Ce sa zic, in cazul meu a fost lita groasa 🙂 am primit deja comanda de cateva ore. Deci felicitari si la mai mare, bravo!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.