În week-end am organizat un nou workshop de fotografie culinară alături de prietenii de la LumeaRețetelor și Restaurantul Barbizon, de data aceasta cu și despre preparate de toamnă.

Demonstrația maestrului bucătar Dumitru Bucșa a cuprins tot felul de rețete de sezon precum supa cremă de dovleac, iar la final papilele gustative ale participanților s-au delectat și cu clătite cu tot soiul de dulcețuri: de tomate verzi, de ceapă, de vinete, de ardei iute și altele.

Ne-am bucurat să îl avem alături de noi pe Radu Dumitrescu, fotograful care a susținut workshop-ul de fotografie culinară și de această dată. Noi v-am mai povestit de fotografia culinară si cu alte ocazii.

Vrem să vă lăsăm mai jos niște sfaturi pentru fotografia culinară direct de la Radu:

– in fotografia culinara este indicat prezenta unei persoane care gusta/este pe cale de a gusta din preparate;

– detaliile, decoratiile au in rol foarte important, deoarece ajuta la formarea unui cadrul apetisant;

– primul lucru care trebuie setat in momentul in care pozam o farfurie cu mancare, este diagrafma;

– inspiratia vine din cercetare – este bine sa vizualizam cat mai multe poze pentru a vedea ce unghi se potriveste mai bine;

– cand fotografiem seara, este indicat sa punem pe blitz un filtru colorat, pentru a difuza lumina la aceeasi temperatura de culoare ca si becul.

Iar pentru a vă da seama de festinul de la Barbizon, găsiți mai jos mai multe poze cu preparatele de sezon gătite de maestrul bucătar Dumitru Bucșa.

Am reusit să vă stârnim pofta?

Pentru mai multe poze vizitati pagina de Facebook