Zvon: Canon DSLR Format Mediu

 

Zvonistica la nivel de brand foto e destul de dinamica. Uneori mai scapa informatii de pe la producatori alteori se trezeste cate un blog sa anunte lucruri fanteziste. Timpul a dovedit ca nu toate se confirma. Daca tinem cont ca nu prea a crezut nimeni ca un producator cum e Canon va scoate un DSLR destinat exclusiv filmarilor (C300) sau un mirrorless anul acesta (EOS-M) s-ar putea sa tratam mai cu atentie zvonul ca se pregateste sa intre pe segmentul de format mediu. 

Conform blog-ului CanonWatch.com evenimentul s-ar produce in septembrie la Photokina cand Canon va anunta noul sau aparat pe format mediu. Surse bine informate, zice site-ul cu pricina, au dezvaluit ca noul aparat va folosi obiective EF, lucru destul de improbabil spunem noi, tinand cont ca astfel de obiective sunt gandite pentru o suprafata fotosensibila mult mai mica decat formatul mediu. Speculatii face toata lumea, dar cel mai probabil daca e adevarat, nu se vor putea utiliza decat obiectivele lansate in ultimul timp. 

Aceeasi sursa spune ca e putin probabil ca anul acesta sa apara vreo versiune pro pentru sistemul EOS-M. Pana la Photokina ramanem doar cu sperantele si barfele de pe net. 

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Teoretic, de fapt si practic, ar putea folosi obiectivele EF, departandu-le proportional de suprafata senzorului… Dar nu stiu cum va fi calitatea… Vedem, se descurca ei, ca sunt baieti destepti.

  • Tricky… Nu mai bine pun ei un senzor (bun, contemporan) de 40 Mp(sau 37, sic…) intr-un corp de 5D III, il redenumesc 5D X sau 3D sau whatever, mai adauga 500 EUR in plus la pret si toata lumea Canon = fericita (na, mai Nikon D800, ca are si Canon megapixeli fara numar fara numar…!). Oare toata "populatia 5D II" care si-a dorit un upgrade SI la numarul de Mp va trece la formatul mediu? Sunt putin sceptic… Parerea mea. Cheers!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.