Aparate foto subacvatice

Dimineata, ora 10 trecute fix, in fata parcului acvatic. Cativa hazlii din F64 se prezina la datorie. Aceea de a ne racori fireste. Si de a pune putin la lucru cele mai noi tehnologii din lumea aparatelor subacvatice.

Toboganele cu colac si cele cu palnie nu functioneaza”, zice unul din agentii de paza.. Putin dezamagiti dar nu suficient, ne avantam nestingheriti catre racoarea bazinelor inca nepopulate la acea ora.

Clarificand inca de la inceput ca aceasta va fi o zi “obisnuita” de lucru la F64, singura exceptie fiind piscina care inlocuieste magazinul, ne-am dat tot interesul pentru a testa cat mai elocvent cateva aparate foto mai speciale, pentru ca, nu-i asa, vara nici macar fotografii nu dorm (ei, poate doar un pic la soare).

Hainele s-au evaporat in mai putin de un minut, si cei mai sensibili dintre colegi si-au polarizat pielea fina cu factor de protectie 50+. Deloc rabdatori, am luat temperatura apei si…sa inceapa distractia.. pardon, testele!

La inceput prezente curioase in bazin, aparatele s-au bucurat imediat de privirile celor ce se scaldau, facand senzatie prin acrobatiile prestate cu mandrie. Nici intrebarile de genul “La ce adancime rezista?” sau remarci dragute precum “Ia uite, un aparat in apa” nu ne-au ocolit.

La fel de dornice sa se racoreasca parca, companionii nostri electronici au avut parte de tratamente nonconformiste: s-au scufundat, s-au dat pe tobogan , au sarit dintr-un bazin in altul, au fotografiat si au filmat la oarece km/h, au poposit pana si in paharul cu bere (nu-s de condamnat, prea s-a baut cu pofta in jurul lor), continuand sa faca fotografii si sa filmeze impecabil.

La treaba!

In ciuda dimensiunilor reduse si a ecranului tactil, Sony CyberShot TX20 a ramas la fel de rapid si a scos fotografii clare intr-o apa destul de tulbure. Cei de la Sony nu au montat un GPS pe acest model, dar va recomandam sa va bucurati de vacanta si de toate celelalte functii interesante ale aparatului.

Pentax Optio ne-a impresionat intr-un fel ciudat. E satisfacator la capitolul imagine, punctul lui forte fiind forma extrem de ciudata si agresiva. Multa lume intorcea privirea dupa noi si nu pentru “6 pack”, ci pentru ca aveam un dispozitiv interesant cu care filmam si pozam in timp ce ne distram cu un colacii prin apa.

Camera de actiune GoPro Hero2 ne-a insotit si pe terenul de fotbal, cu toate cele 170 de grade foarte cuprinzatoare, unde, datorita abilitatilor fotbalistice, am reusit sa scuturam mai mult fructele din copaci decat plasa portii si unde am realizat ca acumulatorul camerei video tine mult mai mult decat al nostru.

Nikon AW100 un aparat care si-a castigat dreptul de a se pozitiona printre cei mai buni, datorita dotarilor sale, cum ar fi GPS, busola/harta, panorama de 360°/180°, adaptor de filtru. Imaginile oferite de acest aparat sunt de o buna calitate chiar si in conditi mai slabe de lumina datorita stabilizatorului de imagine. AW100 este deasemenea si foarte rapid, capabil de 7.2 fps.

Olympus TG-310, un aparat pe care te poti baza in multe situatii, cu o multime de scene predefinite. Un aparat care stie sa fotografieze 3D pentru efect dinamic si supra-realist, ba mai mult datorita compatibilitatii cu sistemul Eye-Fi, puteti transfera wireless imaginile catre site-ul favorit sau catre un PC

Panasonic FT3, un aparat care si-a aratat adevarata valoare sub apa si nu numai, dand dovada de o mare rezistenta la nisip si bere. Imagini /clipuri de calitate, un meniu foarte intuitiv, cu o aerodinamica buna el fiind supranumit de noi si Pan Air.

Fuji cu al sau XP-30in afara de pretul accesibil si imaginile pe care le realizeaza in modul subacvatic, ne-a impresionat prin culoarea de apus deasupra unei livezi de portocali mediteranieni ce te face sa-l gasesti si la 20000 de leghe sub mari in caz ca, un val mai indraznet te face sa-l scapi din mana.

Nikon S30-ul s-a dovedit a avea cel mai bun raport calitate-pret. Il poti lua cu tine la mare, la piscina, il poti incredinta copiilor pentru instantanee traznite sau il poti da Peter Pan-ului din tine, gata de joaca pe intreaga perioadei de vacanta.

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Linkurile nu duc spre nicaieri. Pacat de munca depusa.

    • Din pacate o parte din aparate au iesit din fabricatie. Acolo unde s-a putut am inlocuit link-urile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.