Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie

Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie reprezintă cea mai complexă competiţie de fotografie din lume şi reuneşte oameni talentaţi, din toate ariile de expertiză.

Ediţia din 2012 s-a bucurat de 112.292 de înscrieri din 171 de ţări din întreaga lume.

Competiţia este organizată în fiecare an de Organizaţia Mondială pentru Fotografie (WPO). Credem că fiecare fotograf ar trebui să aibă oportunitatea de a fi descoperit şi de a fi parte a unei comunităţi mai largi de fotografie. Premiile creează o platformă pentru fotografi şi le oferă celor câştigători ocazia o promovare internaţională .

Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie includ mai multe secțiuni de concurs, “Secțiunea Profesională”, “Secțiunea Open”, “Secțiunea Student Focus” dedicată studenților, “Secțiunea Youth” dedicată tinerilor. Aşa cum veţi observa în expoziţie, imaginile provin din numeroase domenii de fotografie, fotojurnalism şi fotografie documentară, oameni, modă, sport, fotografie conceptuală, călătorii şi natură. Încă de la debutul premiilor, am primit numeroase înscrieri foarte bune din România, astfel că am dedicat o secţiune specială în cadrul expoziţiei pentru a expune lucrările selectate.

Fotografii câştigători sunt cei mai talentaţi din lume şi au fost apreciaţi public în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor din Londra, pe 26 aprilie 2012.

Înscrierea la Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie este gratuită şi sunt încurajaţi să se înscrie fotografi din toată lumea.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.worldphoto.org

 

Secțiunea „Open”

Încă din momentul lansării, Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie au reprezintat o competiţie care s-a bucurat de înscrierea unor fotografii extraordinare realizate de fotografi amatori în plină dezvoltare din toate colțurile lumii, iar anul acesta nu face excepţie.

Secțiunea “Open” cuprinde imagini care exprimă pasiunea pentru fotografia artistică şi suntem mândri că putem oferi această platformă pentru a-i ajuta pe mulţi dintre fotografi să evolueze în carieră, să publice, să vândă şi să expună lucrările lor la nivel internaţional.

Fotografii sunt provocaţi să înscrie o singură lucrare care surprinde un moment unic, iar categoriile din secțiunea “Open” sunt diverse, de la “Modă”, “Natură”, până la “După lăsarea întunericului” şi “Călătorie”. Prezenta expoziţie cuprinde fotografiile câştigătoare la cele 10 categorii din cadrul secțiunii, alături de alte fotografii selectate pentru finală din 52.323 de înscrieri.

Fotograful Anului premiat în cadrul secțiunii a primit un premiu în bani în valoare de 5,000 $, echipament foto profesional de la Sony şi o excursie la Londra, la Ceremonia de Decernare a Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie din aprilie 2012.

Înscrierea pentru Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie este gratuită. Înscrierile pentru ediţia din 2013 se deschid pe 1 iunie 2013, aşa că luaţi-vă aparatul de fotografiat şi începeţi să creaţi!

 

 

Ateliere de fotografie- 19, 20 mai Cafeneaua Cărtureşti

10:00-12:00 ► Make-up portrait: before & after
Descriere: Fotografie de portret cu make-up profesional artistic realizat la locaţie
Fotografii individuale de portret cu aparatele NEX
Trainer: Simion Buia
Teorie: Lumină, încadrare, aparat de fotografiat NEX, obiective & shooting

13:00-15:00 ► Romanian Fashion portrait
Descriere: Set-up de studio, vestimentatie aparte și căutarea celui mai bun unghi de fotografiere.
Trainer: Simion Buia
Teorie: Fotografia de fashion, fidelitatea culorilor in lumina continua, incadrare, aparat de fotografiat NEX, obiective & shooting

16:00-18:00 ► Portrait yourself
Descriere: Fiecare participant devine fotograf și fotografiat!
Trainer: Simion Buia
Teorie: Fotografia de portret ad-hoc, lumina naturală și cea artificială, poziția fotografului, încadrarea fotografului, aparate, obiective & shooting!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.