Un articol de Radu Dumitrescu

De când a fost anunțat noul GoPro HD Hero 2, am zis că trebuie să îl încerc. A ajuns în teste la F64 și lucrurile, pentru mine, deja au început să fie clare. Pe ultima sută de metri m-am hotărât că voi merge să schiez, întrucât iarna a început să se arate. Întrucât nu schiez pe pârtie și ninsese cam un metru de zăpadă proaspătă, condițiile pentru testarea noului GoPro erau promițătoare.

 
GoPro HD Hero 2, după cum probabil știți, vine cu un set de accesorii de montare foarte utile. Din cele două carcase am ales-o, evident, pe cea subacvatică, pentru a nu aduce camera în contact cu zăpada, iar ca sistem de prindere, preferatul meu a fost CHESTY mount, un sistem de prindere la piept a camerei. ROLL BAR mount-ul a fost și el extrem de util, pentru secvențele filmate de pe bățul de schi. 
Calitatea filmării este excepțională, precum și calitatea imaginii în lumină scăzută. Chiar dacă imaginea are ceva zgomot, trebuie să ținem cont de faptul că acel gen de cadre erau practic imposibil de realizat cu versiunea anterioară de GoPro HD Hero. 
 
Deasemenea, camera este extrem de ușor de manevrat și folosit, chiar la -20 de grade, cu mănuși de schi groase și multă zăpadă. Cele două butoane sunt ușor de găsit și de apăsat, iar știind că sunt 6 opțiuni pe butonul de selectare, putem alege ce mod dorim fără a vedea ecranul camerei. 
Ce este bine de ținut minte, dacă vreți să filmați sau să fotografiați la temperaturi mai extreme, este să aveți o baterie de rezervă pe care să o țineți în mănușă, pentru a îi menține o temperatură mai ridicată. Acesta este un lucru pe care eu nu am mai apucat să-l fac, iar după 3 ore de mers la -20 de grade, indicatorul a stat pe battery low mereu. Cu toate astea, abia la sfârșitul coborârii am golit efectiv bateria, dar dacă aș fi avut grijă să am o baterie de rezervă ținută la o temperatură decentă aș fi putut filma mult mai mult material.