F64 anunta lansarea Fuji X-Pro1

Postat de: F64 F64

Fotografii contemporani se impart in 2 categorii: cei care au prins vremurile cand se tragea pe celuloid si cei care au intrat direct in era megapixelilor. In teorie, viitorul merge fix in directia opusa trecutului iar cele doua drumuri sunt ireconciliabile. Asta pana cand Fuji s-a hotarat sa deseneze aparate foto cu linii retro dar in care sa inghesuie ultima tehnologie digitala. Si se pare ca pariul a fost unul castigator odata cu lansarea lui X100 urmat de fratele mai mic X10, aparate de care nu ai cum sa nu te indragostesti, mai ales daca in viata de fotograf ai trecut si prin era analogica. Si pentru ca singurul lucru pe care eventual puteai sa-l reprosezi lui X100 era faptul ca nu avea obiective interschimbabile, Fuji s-a gandit sa aduga versatilitatea schimbarii de focala in zona aparatelor mirrorless odata cu lansarea mult asteptatului X-Pro1.

Daca ne intrebati pe noi, povestea cu fotografia e simpla: atata timp cat esti fericit cu propriul aparat sunt create toate premisele pentru a te concentra pe subiect iar cateodata doar fericirea de a declansa aiurea poate fi suficienta pentru catharsis. Fuji a decis ca legatura cu camera foto e cel mai important lucru iar fiecare detaliu, de la gripul pentru o priza ferma, trecand prin vizorul hibrid electronic/optic si terminand cu rotitele analogice dedicate expunerii sau compensarii nu fac decat sa intareasca acesta legatura. 

Exact ca la masini, pe care unii le achizitioneaza uitandu-se la performante iar altii la aspect, si pentru cei mai tehnici Fuji a pregatit cateva surprize. Senzorul APS-C de 16MP, vizor hibrid optic/electronic ce se adapteaza in functie de obiectivul montat si procesorul EXR. Totul impanat cu 3 noi obiective: X F18mm F2 R, X F35mm F1.4 R si X F60mm F2.4R Macro.

Ca de fiecare data F64 tine mortis sa fie in avangarda fotografiei asa ca il vom aveam fizic si-l vom lansa inaintea americanilor de la PMA: joi 12 ianuarie ora 18:00 in sala expozitionala a Magazinului F64 din bd. Unirii 45. Va asteptam!


Etichete:test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top