F64 @ Let’s Do It Romania 2011

Postat de: kiko kiko

Echipa F64 a participat la acțiunea „Let’s Do It Romania” și a pus umărul la treaba pentru a avea numai locuri frumoase, curate, numai bune de fotografiat.

Iată câteva gânduri despre acest eveniment, pe care am vrea să vi le împărtășim:

Sâmbătă (24 septembrie), ne-am urcat în mașini și am plecat cu mult entuziasm către zona Căciulata, pe Valea Oltului. Cred ca sunt mulți printre voi care mergeau când erau mici cu părinții la Călimănești-Căciulata pentru a-și petrece vacanța, pentru bai termale sau pentru a admira spectaculaosele peisaje.

După un drum nu foarte lung, voie buna și cântece de drumeție, am ajuns în satul Păușa, locul unde ne „așteptau” mormanele de gunoaie pe care urma să le strângem. L-am căutat ceva, fiindcă era situat pe șoseaua de centură, undeva paralel cu stațiunea Căciulata. Un localnic ne-a lamurit: „Gunoaie sunt peste tot, măi copii, nu le duce nimeni într-un loc anume.“ Trist, nu-i așa?

La o așa afirmație nu ne-a mai rămas decât să ne echipăm corespunzător cu mănuși și saci menajeri și să curățăm „lumea de carii”. Pet-uri, cutii de conserve, diverse ambalaje, cartoane, bucăți de cauciuc și multe alte obiecte la care nu ne-am fi gândit vreodată că pot ajunge în acele locuri. Am ajuns la un moment dat pe un drum care ducea către o dumbravă minunată, dar plină de musafiri nepoftiți: sticle, pungi, tigăi crăpate, bucăți din perdele și multe alte obiecte de prin gospodării.

Uitându-ne la priveliștea din fața noastră, am crezut ca mizeria ne-a învins. Ne-am așezat cu toții la umbra unui nuc cu speranța că bucuria de a face curat ne va reveni. Se pare ca nucul ne-a purtat noroc: o doamnă respectabilă, pe la 50 de ani, a ieșit din casa din fața noastră și ne-a servit cu mere, pere și prune. Zâmbetul doamnei și încurajările pe care le-am primit ne-au fost de ajuns pentru a relua curățenia.

Ulterior am aflat că am stat sub nucul din grădina casei actorului Constantin Codrescu. Putem scrie multe despre această experiență, însă de cele mai multe ori, o imagine face cât o mie de cuvinte. Vă lăsam să priviți fotografiile pe care colegul nostru, Bogdan Gheighiș, le-a făcut cu noul aparat din dotare, și anume un Nikon D90 cu obiectiv de kit.

Închei astfel: cei 8 membri ai echipei F64 au strâns 23 de saci cu gunoaie. Pentru o natură curată în mijlocul căreia vrem mereu să ne încărcăm „bateriile”, o natura care să ne facă plăcere să o fotografiem! 🙂