Lumini de studio: PROFESIONIST

articol si fotografii Dragos Borcanea

Pachet Studio Profesionist

Cod: PV12806922-7| Puncte: 4725
Buget: 7.999,00 lei

Iar acum a venit vremea s-o ardem profi. Asta nu te face neaparat arogant, ci iti largeste orizontul de posibilitati, iar daca le folosesti cum trebuie, iti poate ingrosa lista de clienti si automat  contul in banca.

In primul rand kitul profesionist contine triggere ce pot fi setate pe 8 canale a cate patru grupuri, iar asta te ajuta sa  setezi puterea bliturilor, individual sau chiar sa aprinzi si sa stingi lampa de modelare.  Este un fel de as in maneca al celor de la Elinchrom, deoarece un set de triggere cu aceleasi performante costa in plus destul de mult. Te poti gandi la ele ca la niste sclavi electronici  care-ti fac tie si asistentului tau  munca mai usoara si iti scutesc vreo doi km pe zi de deplasare inutila. Raza de actionare in interior a sistemului Skyport este de 50 m, iar la exterior in jur de 100 m.

Un lucru foarte tare este stickul USB care se conecteaza la computer si prin intermediul acestuia poti seta puterea bliturilor prin doar cateva click-uri iar in curand va fi disponibila si varianta ‘digitala’ adica dai cu degetul pe ecranul iPhone-ului sau al unui iPad ;).

Ca si in cazul unui procesor PC, bliturile contin un ventilator care porneste atunci cand acestea se incalzesc precum si un sistem de descarcare automata a condesatorilor care din ferecire nu se aude ca autobozul in statie.  Nu va speriati, ventilatoarele sunt totusi mai silentioase decat un AMD overclocked.

Desi va recomandam sa nu le scapati pe jos, bliturile sunt construite din materiale rezistente la soc, injuraturi de mama sau blesteme tiganesti.

Modul de setare a puterii poate fi schimbat cu o variatie de 0,1, 1 sau 0,5 (undeva prin meniul lor, puteti face si asta). Intre puterea minima si puterea maxima a bliturilor exista o variatie a temperaturii de culoare de doar 200º Kelvin, lucru extrem de placut. Cei de la Elinchrom au fost foarte atenti si la detalii atunci cand au introdus posibilitea utilizatorului de a schimba lampa de flash.

E la fel de simplu ca si schimbarea unui bec in casa. Manerul de cauciuc este foarte ergonomic  si contine un sistem de depozitare a sigurantelor, care nu stau atarnate aiurea intr-o punguta nasoala de plastic, neprietenoase cu mediul pe deasupra.

Diana Dumitrescu ne exemplifica dualitate rolurilor pozitive in contrast cu cele negative.

In prima poza am folosit doua griduri in spate pentru lumina de contur si un strip light amplasat in partea stanga ca si lumina principala. Trei lumini pentru a scoate in evidenta partea intunecata a inocentei.

In urmatoarea poza Diana ne pune sabia la gat inconjurata de un strip light in partea stanga ca lumina principala, o blenda in partea dreapta ca lumina de umplere , in dreapta spate niste voleti cu gel rosu si inca un blit cu voleti si gel verde in stanga spate.

Si pentru ca blondele se distreaza mai mult, Diana a ales un leagan si o tinuta din basmele japoneze, colectia Sailor Moon. In partea dreapta am amplasat un soft box de 170 cm, un gel galben in dreapta, un reflector de 21 cm, iar in stanga tot un reflector de 21 cm cu gel albastru.

In ultima poza Diana ne arata o detenta la fileu marcata in partea  dreapta de un octobox de 170 cm, un reflector de 21cm cu gel rosu pentru fundal, iar in partea stanga, tot un reflector de 21 cm, dar cu gel galben. Pace!

Accesorii recomandate:

Elinchrom #26185 – Octobox Rotalux Deep Throat (100cm)

Photoflex LiteDisc DL-1542ZZ – Blenda reflector Wavy/White 107cm

Elinchrom #26378 Gold/Silver Umbrella 105 cm

Elinchrom #26140 – Compact Reflector 21cm, 65°

Elinchrom #19348 Skyport USB RX SPEED Transceiver

Umbrela 2in1 Photoflex 153cm

Elinchrom #26166 – reflector argintiu soft 44cm

Elinchrom #26186 Octobox Rotalux 175cm

Elinchrom #26147 – Reflector Maxi Lite 40 cm, 43°

Elinchrom 26175 Rotalux Softbox 80x60cm

Elinchrom #26243 – set 10 filtre colorate 21cm

Elinchrom #26135 – set complet reflector si grile 18cm

Elinchrom #26249 – Set 10 filtre DIFUZIE 21cm

Elinchrom #26255 – set 20 filtre de corectie 21cm

Elinchrom #26039 – set profesional de voleti 21cm

Kenko KFM-1100 – exponometru / flashmetru

SA-22A Roti pentru stative – W806

Brat sustinere blenda Matin M-7205

Elinchrom #26379 Bronze Umbrella 105 cm

Panou de difuzie portabil 1.5x 2m pentru Studio

Elinchrom #22901 – suport pentru laptop

Elinchrom #31045 POLYSTAND

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Buna! Ce echipament recomandati pentru fotografiile absolventilor de a 12-a?

    • Daca este vorba de un studio aflat la inceput, ar fi recomandabil echipamentul descris in primul episod: "Lumini de studio – debut".
      http://www.f64.ro/blog/?p=1003

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.